
Omfavn et nordafrikansk smeltedigel af baharat og dukkah med vores kikærtetagine. Duften af tranebær, peberfrugter og knuste tomater hvirvler rundt i dit køkken som en kulinarisk sandstorm. Når vinden er modnet, serverer du denne berbiske herlighed med sprød persille og hvidløgsbrød.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 pakke
Hakkede tomater
1 stk
Rød peberfrugt
15 g
Dukkah
2 g
Baharat krydderiblanding
1 pose
Bredbladet persille
1 pakke
Kikærter
4 g
Bouillon
20 g
Tranebær
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Baguette
1.33 spsk
Smør
1 dl
Vand

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Hak løg fint. Skær peberfrugt i små tern. Dræn kikærter. Tag smør* ud af køleskabet, så det opnår stuetemperatur.

Opvarm en smule olie* i en gryde ved høj varme. Svits løg, peberfrugt, Baharat og Dukkah i 3-4 min under konstant omrøring.

Sænk til middelhøj varme, tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, tranebær og vand*, og lad taginen simre i 10-15 min. Smag til med salt* og peber*.

Hak persille fint (gem et par blade til anretning). Pres hvidløg. Bland hvidløg, smør*, salt*, peber* og halvdelen af persillen i en lille skål. Tilsæt resten af persillen til taginen.

Skær ciabattabrødet over på langs, og skær i 5-6 cm tykke skiver. Smør med hvidløgssmør, og læg på en bageplade med bagepapir. Bag i 6-7 min.

Server tagine i skåle sammen med hvidløgsbrød, og top med persilleblade.