topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karrykrydret fiskekager

Karrykrydret fiskekager

med sur-sød salat og hakket peanuts

Stil sulten med disse vidunderlige karrykrydrede fiskekager. Fiskekagerne har fået ekstra smag ved at farsen indeholder en masse gode ingredienser – rød karrypasta, fishsauce, citron og koriander. Vi serverer vores gyldne fiskekager med hvidløgsris og en sur-sød salat med gulerod, agurk, chili og lime, og så topper vi med crunchy peanuts og ekstra lime til at presse over!

Tags:
Kalorielet
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

30 g

Rød karrypasta

5 ml

Fish sauce

(Indeholder Fisk)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

40 g

Sød chilisauce

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2606 kJ
Fedt12.1 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat91.6 g
Sukker17.7 g
Protein35.5 g
Salt6.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered råvarer
2

Skær lime i både. Hak koriander fint. Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd. Dub fisk tør med køkkenrulle, og hak fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

 

Form fars
3

Bland fisk, panko, et skvæt limeaft, æg* [1 stk | 2 stk], karrypasta, fish sauce, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af koriander i en stor skål. Form fars til 3-4 cm tykke fiskekager (2 pr. person).

Steg fiskekager
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg fiskekager i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. TIP: Fiskekagerne er færdige, når kødet er mælkehvidt og mat.

 

Bland sur-sød salat
5

Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], sød chilisauce, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber* i en lille skål. Bland gulerod og agurk med halvdelen af chilisauce i en stor skål. Hak peanuts groft.

 

Server
6

Anret hvidløgsris, salat og fiskekager i dybe tallerkener. Dryp med resterende chilisauce. Drys med peanuts og resterende koriander. Server med resterende limebåde.