HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKarrykrydret Fiskekager
topBanner
Karrykrydret fiskekager

Karrykrydret fiskekager

med sur-sød salat og hakket peanuts

Stil sulten med disse vidunderlige karrykrydrede fiskekager. Fiskekagerne har fået ekstra smag ved at farsen indeholder en masse gode ingredienser – rød karrypasta, fishsauce, citron og koriander. Vi serverer vores gyldne fiskekager med hvidløgsris og en sur-sød salat med gulerod, agurk, chili og lime, og så topper vi med crunchy peanuts og ekstra lime til at presse over!

Tags:Under 650 kcal
Allergener:FiskGlutenJordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

250 g

Sej

(IndeholderFisk)

30 g

Rød karrypasta

5 ml

Fish sauce

(IndeholderFisk)

30 g

Panko

(IndeholderGluten)

40 g

Sød chilisauce

20 g

Saltede peanuts

(IndeholderJordnødderKan indeholdeSesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2606 kJ
Fedt12.1 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat91.59 g
Sukker17.7 g
Protein35.52 g
Salt6.5 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Skær lime i både. Hak koriander fint. Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd. Dub fisk tør med køkkenrulle, og hak fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

 

3

Bland fisk, panko, et skvæt limeaft, æg* [1 stk | 2 stk], karrypasta, fish sauce, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af koriander i en stor skål. Form fars til 3-4 cm tykke fiskekager (2 pr. person).

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Steg fiskekager i 2-3 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. TIP: Fiskekagerne er færdige, når kødet er mælkehvidt og mat.

 

5

Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], sød chilisauce, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber* i en lille skål. Bland gulerod og agurk med halvdelen af chilisauce i en stor skål. Hak peanuts groft.

 

6

Anret hvidløgsris, salat og fiskekager i dybe tallerkener. Dryp med resterende chilisauce. Drys med peanuts og resterende koriander. Server med resterende limebåde.