Skip to main content
Japansk teriyakiglaseret burger
Japansk teriyakiglaseret burger

Japansk teriyakiglaseret burger

med gyldne sesamfritter og sprød pak choi-salat

Lyst til en lækker burger med et japansk tvist? Denne bøf omfavnes af bløde briocheboller og toppes med sødlig og aromatisk teriyakisauce og salat af sprød pak choi og limesyltet glaskål. Her får du både lidt sødt, salt, sprødt og syrligt. På siden kommer der gyldne sesamfritter og fløjlsblød asiatisk mayonnaise.

Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Æg
Mælk
Sesam
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

1 stk

Lime

1 stk

Pak choi

75 g

Teriyakisauce

2 stk

Briocheboller

Asiatisk mayonnaise

225 g

Hakket oksekød

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

½ stk

Glaskål, hvid

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

½ spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)4839 kJ
Kalorier (kcal)1157 kcal
Fedt55.2 g
Mættet fedt13.3 g
Kulhydrat122.7 g
Sukker26.3 g
Kostfibre9.2 g
Protein42.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.9 g
Potassium1719.8 mg
Calcium61.8 mg
Iron3.1 mg

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Top færdige fritter med sesamfrø, og vend sammen.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered grøntsager
2

Imens, snit pak choi fint.

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm tynde stave.

Halver lime.

Bland limesaft, sukker og salt i en lille skål.

Vend glaskål i skålen.

Steg bøffer
3

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm boller
4

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Bland grøntsager
5

Bland glaskål, pak choi og et nip salt og peber i en stor skål lige inden servering.

Server
6

Anret fritter på tallerkener.

Fyld boller med bøffer, teriyakisauce og en smule pak choi-salat.

Server med asiatisk mayonnaise og resterende pak choi-salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image