topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk plantefarsbowl

Japansk plantefarsbowl

med ingefærris og asiatisk mayonnaise

I aften laver vi en velsmagende og nem japansk vegobowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ingefærris og plantefars danner base i vores bowl, som også indeholder gulerod, hvidløg og pak choi. For at få endnu mere farve og smag topper vi med agurk med ristede sesamfrø og asiatisk mayonnaise.

Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Sesam
Sulfitter
Hvede
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

1 stk

Gulerod

1 stk

Pak choi

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3013 kJ
Fedt31.8 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat81.7 g
Sukker17 g
Protein23.5 g
Salt4.9 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær agurk i halve skiver, og overfør til en mellemstor skål. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak pak choi groft.

Rist sesamfrø
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og vend i skålen med agurk. Krydr med et nip salt, og stil til side.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg plantefars
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars i 4-5 min, eller indtil let brunet.

Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt gulerod, hvidløg og pak choi, og steg i 2 min, eller indtil velduftende og let bløde.

Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand, og rør rundt i 30 sek, eller indtil farsen er dækket af sauce.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med plantefars, grøntsager og agurk. 

Server med asiatisk mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image