I aften laver vi en velsmagende og nem japansk vegobowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ingefærris og plantefars danner base i vores bowl, som også indeholder gulerod, hvidløg og pak choi. For at få endnu mere farve og smag topper vi med agurk med ristede sesamfrø og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
½ stk
Ingefær
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
1 stk
Pak choi
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Riv ingefær [½ stk, 2P] fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk i halve skiver, og overfør til en mellemstor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak pak choi groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og vend i skålen med agurk. Krydr med et nip salt, og stil til side.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
Tilsæt gulerod, hvidløg og pak choi, og steg i 2 min, eller indtil velduftende og let bløde.
Tilsæt asiatisk woksauce og et skvæt vand, og rør rundt i 30 sek, eller indtil farsen er dækket af sauce.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med plantefars, grøntsager og agurk.
Server med asiatisk mayonnaise.