I aften frister vi med en hurtigt tilberedt bowl med asiatiske smager. Vi bygger vores bowl med sushi-style ris med jasminris, sukker og hvidvinseddike, gulerod, agurk med ponzudressing, syltet løg med chili og lime, røget laks, frisk avocado med sesamfrø, og spicy asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
1 stk
Avocado
1 stk
Agurk
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ g
Chiliflager
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
1 tsk
Sukker til ris
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, halver lime.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland salt, sukker, chiliflager og limesaft i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland gulerod, agurk og ponzudressing i en mellemstor skål.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skive.
Rør sukker og hvidvinseddike i gryden med ris lige inden servering.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med rødløg, røget laks, avocado og ponzugrøntsager.
Top avocado med sesamfrø og et nip salt.
Server med asiatisk mayonnaise.