Italiensk lakse- og rejepasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk lakse- og rejepasta

Italiensk lakse- og rejepasta

med cremet flødesauce og persillepesto

Italien har meget mere at byde på end pizza og lasagne. I aften laver vi mad fra havet i form af en lækker italiensk lakse- og rejepasta. Vi krydrer laks og rejer med persillepesto, og bager dem derefter i ovnen. Derefter tilsætter vi rejer og tagliatelle til en cremet flødesauce med skalotteløg, ost, citron og slikærter. Vi topper vores cremede pasta med laks, persille og chili!

Allergener:
Fisk
Krebsdyr
Æg
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rød chili

1 stk

Skalotteløg

1 stk

Citron

1 pose

Sukkerærter

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

250 g

Tagliatelle

(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4969 kJ
Kalorier (kcal)1188 kcal
Fedt70.9 g
Mættet fedt29.5 g
Kulhydrat105.1 g
Sukker9.6 g
Protein71.2 g
Salt3.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver sukkerærter. 

Hak persille groft og hvidløg og skalotteløg fint.

Skær citron i både.

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. 

Bag laks
2

Bland chili (gem lidt til anretning), olivenolie [2 spsk | 4 spsk], halvdelen af persille, halvdelen af hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Dub laks og rejer tørre med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Placer laks med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir, og dryp med persillepesto. Bag i ovnen i 9-10 min, eller indtil er gennemtilberedt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Kog pasta og sukkerærter
3

Kom pasta og sukkerærter i gryden med kogende vand, og kog i 2-3 min, eller indtil 'al dente'.

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

TIP: 'Al dente' betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

 Bag rejer
4

Fordel rejer på bagepladen med laks, når der er 3-4 min tilbage.

Bag i ovnen i 3-4 min.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Lav flødesauce
5

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg og resterende hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Drys med hvedemel [½ spsk | 1 spsk], og rør rundt.

Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, finrevet ost og grøntsagsbouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt rejer, pasta, sukkerærter og et skvæt citronsaft, og vend sammen. 

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Server
6

Anret rejepasta og laks på tallerkener. 

Drys med resterende persille og chili.

Server med resterende citronbåde.

TIP: Spring chilien over, hvis ikke alle er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image