Skip to main content
Indiske blomkålsfritters

Indiske blomkålsfritters

med kachumbersalat og cashewris

Vores indiske blomkålsfritters er inspireret af Mumbais travle gader og er spækket med autentiske smage af krydret, indisk streetfood. Her får du et lækkert og eventyrligt måltid med sprøde blomkålsfritters, granatæblesalat, cashewnødde-basmatiris og persilleyoghurt, der helt sikkert vil imponere.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Selleri
Nøtter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Blomkålsris

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Ristede løg

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

4 g

Mild Mahal

150 g

Basmatiris

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

½ stk

Agurk

1 stk

Tomat

½ stk

Granatæble

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Mynte

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

2 stk

Æg til fritters

2 spsk

Mel til fritters

½ tsk

Salt til fritters

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3152 kJ
Kalorier (kcal)753 kcal
Fedt32.5 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat95 g
Sukker16.1 g
Protein22.7 g
Salt4.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered granatæble
2

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen.

Skyl kerner under koldt vand i en si. 

TIP: Ved at fjerne kerner i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Lav salat
3

Hak tomat og agurk groft.

Hak mynte fint.

Bland tomat, agurk, granatæble, mynte, salt og olivenolie i en stor skål.

Forbered fritters
4

Bland blomkålsris, grøntsagsbouillon, Mild Mahal , ristede løg, æg, mel, salt og et nip peber i en stor skål.

Hak persille fint.

Bland persille og yoghurt i en lille skål.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne. 

Vend cashewnødder i færdig ris.

Steg fritters
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

Server
6

Anret fritters, ris og salat på tallerkener.

Server med persilleyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image