Skip to main content
Indisk tandoori-rejebowl

Indisk tandoori-rejebowl

med kokosris og frisk mangosalat

4.2
(70)

I aften frister vi med smuk og velsmagende bowl fyldt med skønne ingredienser, med inspiration fra Indien. Vi fylder vores bowl med velduftende kokosris, Tikka Masala- panerede rejer, en frisk mangosalat med agurk, mynte og limesyltede rødløg, og kølende hvidløgsyoghurt.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Stærk
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder: Krebsdyr)

150 g

Jasminris

1 g

Chiliflager

15 g

Tikka masala

½ stk

Mango

75 ml

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

½ stk

Løg

½ stk

Citrusfrugt

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2506 kJ
Kalorier (kcal)599 kcal
Fedt23.3 g
Mættet fedt13.8 g
Kulhydrat77.9 g
Sukker15.9 g
Kostfibre5 g
Protein18.3 g
Kolesterol78 mg
Salt4.4 g
Potassium42.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil brunet.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt rødløg
2

Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint. 

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland limesaft, sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Forbered frugt og grønt
3

Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Riv mynteblade groft.

Hak agurk groft.

Bland agurk, mango og mynte i en stor skål.

Paner rejer
4

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål. 

Bland rejer, Tikka Masala [1/2 pakke, 2P] og chiliflager i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg rejer
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk], og lad smelte.

Vend rødløg i skålen med mango lige inden servering.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med rejer og salat. 

Server med hvidløgsyoghurt.