Skriger børnene efter kødboller? Overrask dem med deres favorit i ny forklædning. I aften glaserer vi kødboller i en fantastisk glace med honning, ingefær og soja. Vi serverer vores honning- og sojaglaserede kødboller med luftige hvidløgsris og en sprød coleslaw med rødkål, agurk og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket oksekød
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
25 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder: Sennep)
150 g
Rødkål, skåret
150 g
Jasminris
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Lime
1 stk
Agurk
3 efter behov
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Imens, bland hakket oksekød og salt [¼ tsk | ½ tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegt (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en ren tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær agurk i 1 cm tykke stave.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland rødkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.
Vend agurk og gulerod i skålen lige inden servering.
Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål.
Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.
Tilsæt honning-ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], sojasauce og jævning, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt kødboller, og vend med glace.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med kødboller.
Server med coleslaw og limebåde.