Skip to main content
Honning- og sojaglaserede kødboller
Honning- og sojaglaserede kødboller

Honning- og sojaglaserede kødboller

med hvidløgsris og sprød coleslaw

Skriger børnene efter kødboller? Overrask dem med deres favorit i ny forklædning. I aften glaserer vi kødboller i en fantastisk glace med honning, ingefær og soja. Vi serverer vores honning- og sojaglaserede kødboller med luftige hvidløgsris og en sprød coleslaw med rødkål, agurk og gulerod.

Tags:
Under 650 kcal
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Honning-ingefærdressing

(Indeholder: Sennep)

150 g

Rødkål, skåret

150 g

Jasminris

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Lime

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 efter behov

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)597 kcal
Energi (kJ)2497 kJ
Fedt17.3 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat77.4 g
Sukker11.9 g
Kostfibre5.3 g
Protein33.9 g
Salt7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

Form kødboller
2

Imens, bland hakket oksekød og salt [¼ tsk | ½ tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person).

Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegt (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en ren tallerken. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav coleslaw
4

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft. 

Skær agurk i 1 cm tykke stave.

Skær lime [½ stk, 2P] i både. 

Bland rødkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.

Vend agurk og gulerod i skålen lige inden servering.

Glaser kødboller
5

Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål. 

Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.

Tilsæt honning-ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], sojasauce og jævning, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt kødboller, og vend med glace.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. 

Top med kødboller.

Server med coleslaw og limebåde.