Skip to main content
Honning- og sojaglaserede kødboller
Honning- og sojaglaserede kødboller

Honning- og sojaglaserede kødboller

med hvidløgsris og sprød coleslaw

3.7
(108)

Skriger børnene efter kødboller? Overrask dem med deres favorit i ny forklædning. I aften glaserer vi kødboller i en fantastisk glace med honning, ingefær og soja. Vi serverer vores honning- og sojaglaserede kødboller med luftige hvidløgsris og en sprød coleslaw med rødkål, agurk og gulerod.

Tags:
Under 650 kcal
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket oksekød

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

25 g

Honning-ingefærdressing

(Indeholder: Sennep)

150 g

Rødkål, skåret

150 g

Jasminris

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Lime

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 efter behov

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)597 kcal
Energi (kJ)2497 kJ
Fedt17.3 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat77.4 g
Sukker11.9 g
Kostfibre5.3 g
Protein33.9 g
Salt7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

Form kødboller
2

Imens, bland hakket oksekød og salt [¼ tsk | ½ tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person).

Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegt (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en ren tallerken. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav coleslaw
4

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft. 

Skær agurk i 1 cm tykke stave.

Skær lime [½ stk, 2P] i både. 

Bland rødkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.

Vend agurk og gulerod i skålen lige inden servering.

Glaser kødboller
5

Pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål. 

Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.

Tilsæt honning-ingefærdressing [1/2 pakke, 2P], sojasauce og jævning, og lad simre i 1-2 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt kødboller, og vend med glace.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. 

Top med kødboller.

Server med coleslaw og limebåde.