Skip to main content
Hoisin- og srirachastegt oksekød
Hoisin- og srirachastegt oksekød

Hoisin- og srirachastegt oksekød

med jasminris, broccoli & lime

4.1
(342)

Den klassiske kødsauce får en opgradering af hoisinsauce, soyasauce og sriracha. Vi har erstattet spaghetti med spændende hvidløg- og ingefærsris. Server med peanuts, chili og lime, og overrask familien med en spændende ret, som vil blive slugt af alle!

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

30 g

Hoisinsauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

10 g

Sriracha

20 g

Peanuts

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

1 g

Chiliflager

½ stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

efter behov

Smør (trin 1)

½ spsk

Hvedemel (trin 3)

½ dl

Vand (trin 3)

3 dl

Vand (trin 1)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)558.3 kcal
Energi (kJ)2335.8 kJ
Fedt13.1 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat72.8 g
Sukker4.9 g
Kostfibre5.8 g
Protein36.8 g
Salt4.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær og hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Forbered grøntsager
2

Skær broccoli i 2 cm buketter. Skær lime i både.

Bland srirachasauce
3

Pisk koldt vand* [1/2 dl | 1 dl] og hvedemel* [1 tsk | 2 tsk] sammen i en skål. Tilsæt hoisinsauce, sojasauce, sriracha [1/2 pakke, 2P] og et stort skvæt limesaft, og rør godt rundt. 

Steg oksekød
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg oksekød i 3-5 min, eller indtil brunet. Krydr med et nip salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt srirachasauce
5

Tilsæt broccoli, og steg i yderligere 1-2 min. Tilsæt srirachasauce, bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød. Drys med peanuts. Server med resterende limebåde. TIP: Drys med et nip chiliflager, hvis du er glad for stærk mad.