HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHjemmelavet Prosciuttotærte
topBanner
Hjemmelavet prosciuttotærte

Hjemmelavet prosciuttotærte

med sprød æblesalat og syrlig dressing

I aften laver vi en skøn prosciuttotærte med broccoli, forårsløg, kål, hvidløg og timian. Skønt tilbehør er en sprød æblesalat med kål, som blandes med en syrlig dressing med fløde og citron. Tærten smager også fantastisk kold dagen efter, hvis der nu skulle være nogle rester.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

1 stk

Forårsløg

1 g

Tørret timian

50 g

Prosciutto

1 stk

Tærtedej

(Indeholdergluten)

200 ml

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

4 g

Kyllingebouillon

150 g

Spidskål, skåret

½ stk

Citron, økologisk

1 stk

Æble

1 pose

Kørvel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 2)

1 tsk

Sukker (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)926.1725 kcal
Energi (kJ)3875.1057 kJ
Fedt45.9435 g
Mættet fedt19.9 g
Kulhydrat86.4086 g
Sukker19.5 g
Protein30.557 g
Salt4.9 g
arrow down iconarrow down icon
Ildfast fad
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Hak hvidløg fint. Skær broccoli i 1 cm buketter (skræl stokken, og skær i 1 cm tern). Snit forårsløg fint. Hak prosciutto fint. Hak kørvel groft.

2

Rul tærtedej ud i en tærteform. Bland madlavningsfløde (gem 2 spsk | 4 spsk), æg* [2 stk | 4 stk], kyllingebouillon, hvidløg, timian, hvedemel* [½ spsk | 1 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk], prosciutto og et nip peber* i en stor skål. TIP: Brug et almindeligt ildfast fad, hvis du ikke har en tærteform. 

3

Vend broccoli, forårsløg og halvdelen af spidskål i skålen med flødeblanding, og kom det hele i tærteformen. Bag i ovnen i 17-20 min, eller indtil tærtedejen er gylden og flødeblandingen er fast.

4

Halver citron. Skær æble i tynde stave.

5

Bland citronsaft [1 spsk | 1 spsk], sukker* [1 tsk | 1,5 tsk], et nip salt* og resterende madlavningsfløde i en stor skål indtil sukkeret er opløst. Tilsæt resterende spidskål og æble, og vend sammen.

6

Anret prosciuttotærte og salat på tallerkener. Drys salat med kørvel.