HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHjemmelavede Tortillachips
topBanner
Hjemmelavede tortillachips

Hjemmelavede tortillachips

med sorte bønner, guacamole & mozzarella

Tortilla-tirsdag eller tortilla-fredag? Du vælger! Du "bager" selv tortillachips med masser af mozzarella. Peberfrugt og sorte bønner tilberedes med Tex-Mex krydderi, hvidløg og tomater til en lækker sauce. Server med en vidunderlig guacamole og en spicy salsa med tomater, koriander og rødløg.

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælksellerigluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Lime, økologisk

1 pakke

Sorte bønner

5 g

Tex-Mex

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gul peberfrugt

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

4 stk

Tortillabrød

(Indeholdergluten)

½ stk

Chili

1 stk

Avocado

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Rødløg

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2888.1313 kJ
Kalorier (kcal)690.28 kcal
Fedt24.5424 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat71.8921 g
Sukker22.2 g
Protein28.417 g
Salt5.7 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand i en si. Skær tortillabrød i trekanter (som en pizza).

2

Fordel tortillabrød i to bunker på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 3-4 min, eller indtil gyldne. Drys med mozzarella, og bag i yderligere 3-4, eller indtil osten er smeltet. TIP: Hold godt øje med chipsene. De skal være sprøde, men ikke brænde på! 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg peberfrugt i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og Tex-Mex, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og bønner, og lad simre i 5 min, eller indtil halvdelen af væsken er reduceret. Smag til med salt* og peber*.

4

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Halver avocado, fjern sten, og grav indmad ud med en ske. Mos avocado groft i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt*, peber* og chili. Tilsæt et stort skvæt citronsaft, og rør rundt.

5

Hak tomat fint. Hak koriander fint (inklusive stilke). Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland tomat, koriander, rødløg og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret tortillachips på tallerkener. Server med tomatsalsa, bønner og guacamole.