Tortilla-tirsdag eller tortilla-fredag? Du vælger! Du "bager" selv tortillachips med masser af mozzarella. Peberfrugt og sorte bønner tilberedes med Tex-Mex krydderi, hvidløg og tomater til en lækker sauce. Server med en vidunderlig guacamole og en spicy salsa med tomater, koriander og rødløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime, økologisk
1 pakke
Sorte bønner
5 g
Tex-Mex
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gul peberfrugt
50 g
Revet mozzarella
(Indeholdermælk)4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)4 stk
Tortillabrød
(Indeholdergluten)½ stk
Chili
1 stk
Avocado
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Rødløg
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand i en si. Skær tortillabrød i trekanter (som en pizza).
Fordel tortillabrød i to bunker på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i 3-4 min, eller indtil gyldne. Drys med mozzarella, og bag i yderligere 3-4, eller indtil osten er smeltet. TIP: Hold godt øje med chipsene. De skal være sprøde, men ikke brænde på!
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middel varme. Steg peberfrugt i 3-4 min. Tilsæt hvidløg og Tex-Mex, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og bønner, og lad simre i 5 min, eller indtil halvdelen af væsken er reduceret. Smag til med salt* og peber*.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Halver avocado, fjern sten, og grav indmad ud med en ske. Mos avocado groft i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt*, peber* og chili. Tilsæt et stort skvæt citronsaft, og rør rundt.
Hak tomat fint. Hak koriander fint (inklusive stilke). Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland tomat, koriander, rødløg og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret tortillachips på tallerkener. Server med tomatsalsa, bønner og guacamole.