Vidste du at bulgur stammer fra Mellemøsten og ligner couscous - men i bulgur bevares en større del af hvedekornene, hvilket gør bulgur mere rig på fiber? I aftenens ret bruger vi bulgur til at lave en fyldig og mættende salat med tranebær, appelsin, spinat og koriander. Det serveres med urtemarineret svinekotelet og en syrlig yoghurtdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinekotelet, urtemarineret
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
60 g
Spinat
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
150 g
Grønne bønner
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Appelsin
1 stk
Citrusfrugt
20 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
1 stk
Koriander
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
¼ tsk
Salt til bønner
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skær citrusfrugt i kvarte.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern. Skær ender af grønne bønner, og halver.
Vask spinat.
Riv koriander i mindre stykker.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt grønne bønner og salt, og steg i 3-4 min, eller indtil møre.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød med et nip salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Vend tranebær, appelsin, spinat og koriander med bulgur når færdigkogt.
Bland yoghurt og et stort skvæt citrusfrugtsaft i en lille skål.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret bulgursalat, grønne bønner og svinekød på dybe tallerkener.
Dryp med yoghurtdressing.
Server med resterende citrusfrugt.