Vidste du at bulgur stammer fra Mellemøsten og ligner couscous - men i bulgur bevares en større del af hvedekornene, hvilket gør bulgur mere rig på fiber? I aftenens ret bruger vi bulgur til at lave en fyldig og mættende salat med tranebær, appelsin, spinat og koriander. Det serveres med urtemarineret svinekotelet og en kølende citrondressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinekotelet, urtemarineret
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
60 g
Spinat
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
150 g
Grønne bønner
1 stk
Appelsin
20 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
1 stk
Koriander
100 ml
Citrondressing med kærnemælk
(Indeholder: Mælk, Sennep, Æg Kan indeholde spor af: Selleri, Soja)
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
¼ tsk
Salt til bønner
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.
Skær ender af grønne bønner, og halver.
Skyl spinat.
Riv koriander i mindre stykker.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner med salt i 3-4 min, eller indtil møre.
Overfør til en tallerken.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød med et nip salt i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Vend tranebær, appelsin, spinat og koriander i gryden med færdig bulgur.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret bulgursalat, grønne bønner og svinekød på dybe tallerkener.
Dryp med dressing.
Server med resterende citrusfrugt.