Skip to main content

'Banh mi'-oksekødsbowl

med gulerod, syltet agurk og srirachadressing

Vidste du, at den klassiske Banh Mi-sandwich er en lækker fusion mellem det franske og vietnamesiske køkken? Her får du alle de bedste smage fra den originale sandwich men som bowl med ris. Sprød syltet topping, krydret oksekød, aromatisk koriander og mynte i en skål fuld af smag og crunch.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 stk

Mynte & koriander

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder: Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

1 stk

Forårsløg

25 g

Vegansk srirachamayonnaise

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Løg

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

225 g

Hakket oksekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)2655 kJ
Kalorier (kcal)635 kcal
Fedt21.1 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat85.2 g
Sukker14.5 g
Protein33.4 g
Salt4.5 g

Fremgangsmåde

1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Skær agurk i tynde skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål. 

Vend agurk i skålen.

Hæld væde fra inden servering.

3

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Snit forårsløg fint.

Halver lime. 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Overfør til en mellemstor skål.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød og løg med salt og Ginja Ninja i 4-5 min, eller indtil brunet. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Hak koriander og mynte fint.

Bland srirachamayonnaise, et stort skvæt lime i en lille skål.

6

Anret ris, agurk og gulerod i dybe tallerkener.

Top med oksekød.

Dryp med hoisinsauce og srirachadressing.

Drys med forårsløg, koriander og mynte.