Vidste du, at den klassiske Banh Mi-sandwich er en lækker fusion mellem det franske og vietnamesiske køkken? Her får du alle de bedste smage fra den originale sandwich men som bowl med ris. Sprød syltet topping, krydret oksekød, aromatisk koriander og mynte i en skål fuld af smag og crunch.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
1 stk
Gulerod
1 stk
Mynte & koriander
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder: Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Forårsløg
25 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Løg
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
225 g
Hakket oksekød
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til kød
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær agurk i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen.
Hæld væde fra inden servering.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Snit forårsløg fint.
Halver lime.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Overfør til en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg oksekød og løg med salt og Ginja Ninja i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak koriander og mynte fint.
Bland srirachamayonnaise, et stort skvæt lime i en lille skål.
Anret ris, agurk og gulerod i dybe tallerkener.
Top med oksekød.
Dryp med hoisinsauce og srirachadressing.
Drys med forårsløg, koriander og mynte.