Skip to main content
Harissa-krydret kuller

Harissa-krydret kuller

med ovnbagte grøntsager og fraiche

4.2
(75)

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med kuller som vi krydrer med Harissa-krydderi og bager sammen med kartofler, gulerødder, peperfrugt og radiser krydret med røget paprika. Spændende tilbehør er gremolata med persille, hvidløg og citronsaft og kølende fraiche.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Spis mig først
Allergener:
Fisk
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

75 g

Radiser

4 g

Røget paprika

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

4 g

Harissa-krydderi

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Citrusfrugt

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2508 kJ
Kalorier (kcal)599 kcal
Fedt21.5 g
Mættet fedt5.4 g
Kulhydrat61.6 g
Sukker16.8 g
Kostfibre9.9 g
Protein37.8 g
Salt4.1 g
Potassium1150 mg
Calcium10 mg
Iron0.4 mg

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartoffel (uskrællet), gulerod (uskrællet) og peberfrugt i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Halver radiser.

Bag grøntsager
2

Fordel grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med røget paprika, salt [1 tsk I 2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav gremolata
3

Hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citron [1/2 stk, 2P].

Bland persille, hvidløg, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en lille skål.

Forbered fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie, og krydr med Harissa-krydderi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bag fisk
5

Placer fisk ovenpå grøntsager, når de har 15 min tilbage i ovnen.

Dryp med olivenolie, og bag i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret grøntsager og fisk på tallerkener.

Dryp med gremolata.

Server med fraiche.