
Smag en storslået, vegetarisk burger af den fineste gede- og komælk, der fører dig hele vejen til det cypriotiske landskab. Lad halloumien få selskab af let opvarmede briocheboller, smurt med et tyndt lag mayonnaise. Krydr burgeren med en forfriskende hjemmelavet salsa og nyd noterne af koriander, lime og rødløg.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
2 stk
Forårsløg
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
½ pose
Mynte
1 stk
Citrusfrugt
25 ml
Hvidvinseddike
2 stk
Briocheboller
200 g
Halloumi
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
75 g
Blandet salat
3 tsk
Sukker

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i 30-35 min.

Skær rødløg i tynde skiver. Snit forårsløg fint. Skær agurk i tern. Hak mynte [½ pose, 2 pers.] fint. Skær lime i både.

Opvarm sukker*, hvidvinseddike og vand* i en lille gryde. Tilsæt rødløg, når sukkeret er smeltet. Lad simre i 2 min.

Fisk rødløg op fra gryden med en gaffel. Stil til side i en skål. Reducer eddiken til en tyk sirup. Tilsæt forårsløg, agurk og mynte til skålen med rødløg. Tilsæt sirup og et skvæt limesaft. Rør rundt.

Varm boller i ovnen i 3-4 min. Skær halloumi i 2 cm tykke skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 4-5 min på hver side.

Smør boller med mayonnaise. Fyld med salat, halloumi og agurkesalat. Server med limebåde.