HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHakkebøf
topBanner
Hakkebøf

Hakkebøf

med græsk salatost, tomatsalat & grov kartoffelmos

Den klassiske hakkebøf er en fast bestanddel af det danske køkken, og kan tilberedes lige velsmagende på komfuret som på grillen. Til en hakkebøf hører naturligvis kartofler, og vores version med græsk ost er ingen undtagelse. Den grov kartoffelmos flankeres af en frisk salat af tomat og pesto. Serveres med citronbåde.

Allergener:glutenmælksulfitteræg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Kartofler

30 g

Rødløg

60 g

Hakket oksekød

efter behov

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

Bøftomat

Grøn tomat

Grøn pesto

(Indeholdermælk, sulfitter)

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør* efter behov

(Indeholdermælk)

Æg*

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1794.3083 kJ
Kalorier (kcal)428.85 kcal
Fedt27.53 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat16.0725 g
Sukker2.1 g
Protein31.2625 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i halve. Kog i 20-25 min ved middelhøj varme.

2

Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland salatost [½ pakke, 2 pers.], hakket oksekød, panko, æg* og rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål.

3

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.

4

Skær tomater i tynde skiver. Fordel på en tallerken. Dryp med pesto. Krydr med salt* og peber*. Top med et par basilikumblade og rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.].

5

Hak resterende basilikum fint. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og basilikum (gem lidt til anretning). Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret hakkebøffer, kartofler og tomatsalat på tallerkener. Top med resterende basilikum.