topBanner
Hakkebøf

Hakkebøf

med græsk salatost, tomatsalat & grov kartoffelmos

Den klassiske hakkebøf er en fast bestanddel af det danske køkken, og kan tilberedes lige så velsmagende på komfuret som på grillen. Til en hakkebøf hører naturligvis kartofler, og vores version med græsk ost er ingen undtagelse. Den grove kartoffelmos flankeres af en frisk salat af tomat og pesto. Serveres med citronbåde.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutenægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

½ stk

Rødløg

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

½ pakke

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Bøftomat

1 stk

Grøn tomat

1 pose

Basilikum

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2761 kJ
Kalorier (kcal)660 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat65 g
Sukker11 g
Protein43 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en gryde med vand* i kog.

Skær kartofler i halve.

Kog kartofler i 20-25 min ved middelhøj varme.

2

Hak rødløg fint.

Bland smuldret ost, hakket oksekød, panko, æg*, salt*, peber* og rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] i en skål.

3

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg bøffer i 5-6 min på hver side.

4

Skær tomater i tynde skiver.

Fordel på en tallerken. Drys med pesto, et nip salt*, et nip peber*, rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] og et par basilikumblade.

5

Hak resterende basilikum fint (gem et par blade til anretning).

Skær citron i både. Hæld vand* fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og basilikum. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel.

Krydr med salt* og peber*.

6

Anret bøffer, kartofler og tomatsalat på tallerkener.

Top med basilikum.

Server med citronbåde.