Skip to main content
Hakkebøf

Hakkebøf

med græsk salatost, tomatsalat & grov kartoffelmos

Den klassiske hakkebøf er en fast bestanddel af det danske køkken, og kan tilberedes lige velsmagende på komfuret som på grillen. Til en hakkebøf hører naturligvis kartofler, og vores version med græsk ost er ingen undtagelse. Den grov kartoffelmos flankeres af en frisk salat af tomat og pesto. Serveres med citronbåde.

Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

½ stk

Rødløg

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Græsk salatost

1 stk

Bøftomat

1 stk

Grøn tomat

60 g

Grøn pesto

(Indeholder: Sulfitter, Mælk)

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

1 stk

Æg

Næringsindhold

Kalorier (kcal)428.9 kcal
Energi (kJ)1794.3 kJ
Fedt27.5 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat16.1 g
Sukker2.1 g
Kostfibre0.9 g
Protein31.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i halve. Kog i 20-25 min ved middelhøj varme.

Bland fars
2

Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland salatost [½ pakke, 2 pers.], hakket oksekød, panko, æg* og rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål.

Steg hakkebøffer
3

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.

Lav tomatsalat
4

Skær tomater i tynde skiver. Fordel på en tallerken. Dryp med pesto. Krydr med salt* og peber*. Top med et par basilikumblade og rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.].

Lav kartoffelmos
5

Hak resterende basilikum fint. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og basilikum (gem lidt til anretning). Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartofler og tomatsalat på tallerkener. Top med resterende basilikum.