
Hakkebøf
med græsk salatost, tomatsalat & grov kartoffelmos
Den klassiske hakkebøf er en fast bestanddel af det danske køkken, og kan tilberedes lige velsmagende på komfuret som på grillen. Til en hakkebøf hører naturligvis kartofler, og vores version med græsk ost er ingen undtagelse. Den grov kartoffelmos flankeres af en frisk salat af tomat og pesto. Serveres med citronbåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Kartofler
½ stk
Rødløg
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Græsk salatost
1 stk
Bøftomat
1 stk
Grøn tomat
60 g
Grøn pesto
(Indeholder Sulfitter, Mælk)
1 pose
Basilikum
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør
1 stk
Æg
Fremgangsmåde

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i halve. Kog i 20-25 min ved middelhøj varme.

Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland salatost [½ pakke, 2 pers.], hakket oksekød, panko, æg* og rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål.

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil de er gennemstegte.

Skær tomater i tynde skiver. Fordel på en tallerken. Dryp med pesto. Krydr med salt* og peber*. Top med et par basilikumblade og rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.].

Hak resterende basilikum fint. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og basilikum (gem lidt til anretning). Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Krydr med salt* og peber*.

Anret hakkebøffer, kartofler og tomatsalat på tallerkener. Top med resterende basilikum.