topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hakkebøf

Hakkebøf

med græsk salatost, tomatsalat & grov kartoffelmos

Den klassiske hakkebøf er en fast bestanddel af det danske køkken, og kan tilberedes lige så velsmagende på komfuret som på grillen. Til en hakkebøf hører naturligvis kartofler, og vores version med græsk ost er ingen undtagelse. Den grove kartoffelmos flankeres af en frisk salat af tomat og pesto. Serveres med citronbåde.

Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ stk

Rødløg

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 g

Græsk salatost

1 stk

Bøftomat

1 stk

Grøn tomat

1 pose

Basilikum

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

1 stk

Æg

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)303 kcal
Energi (kJ)1270 kJ
Fedt15.14 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat14.51 g
Sukker1.3 g
Protein29.79 g
Salt2.3 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en gryde med vand* i kog. Skær kartofler i halve. Kog i 20-25 min ved middelhøj varme.

Bland fars
2

Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland salatost [½ pakke, 2 pers.], hakket oksekød, panko, æg* og rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en skål. Krydr med salt* og peber*. 

Steg hakkebøffer
3

Form fars til bøffer (1 pr. person). 'Hak' let på kryds og tværs med en kniv. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side.

Lav tomatsalat
4

Skær tomater i tynde skiver. Fordel på en tallerken. Drys med rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.]. Krydr med salt*og peber*. Top med et par basilikumblade. Hak resten fint. Skær citron i både.

Lav grov kartoffelmos
5

Hak resterende basilikum fint (gem et par blade til anretning). Hæld vand* fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og basilikum. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret hakkebøffer, kartoffelmos og tomatsalat på tallerkener. Server med citronbåde.