Den klassiske hakkebøf er en fast bestanddel af det danske køkken, og kan tilberedes lige så velsmagende på komfuret som på grillen. Til en hakkebøf hører naturligvis kartofler, og vores version med græsk ost er ingen undtagelse. Den grove kartoffelmos flankeres af en frisk salat af tomat og pesto. Serveres med citronbåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ stk
Rødløg
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Græsk salatost
1 stk
Bøftomat
1 stk
Grøn tomat
1 pose
Basilikum
1 stk
Citron
efter behov
Smør
1 stk
Æg
Bring en gryde med vand* i kog. Skær kartofler i halve. Kog i 20-25 min ved middelhøj varme.
Hak rødløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland salatost [½ pakke, 2 pers.], hakket oksekød, panko, æg* og rødløg [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Form fars til bøffer (1 pr. person). 'Hak' let på kryds og tværs med en kniv. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side.
Skær tomater i tynde skiver. Fordel på en tallerken. Drys med rødløg [1 spsk til 2 pers. | 2 spsk til 4 pers.]. Krydr med salt*og peber*. Top med et par basilikumblade. Hak resten fint. Skær citron i både.
Hak resterende basilikum fint (gem et par blade til anretning). Hæld vand* fra kartofler. Tilsæt en stor klat smør* og basilikum. Mos groft med en kartoffelmoser eller gaffel. Krydr med salt* og peber*.
Anret hakkebøffer, kartoffelmos og tomatsalat på tallerkener. Server med citronbåde.