HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyldenstegte Frikadeller
topBanner
Gyldenstegte frikadeller

Gyldenstegte frikadeller

med kogte kartofler og flødestuvet spidskål

Skøn hyggemad, som vil blive elsket af hele familien. Superlækre, gyldenstegte frikadeller med kogte kartofler og ovnbagte rødbeder. Frikadellerne får et spændende twist af at blive krydret med timian. Den lækre flødesauce med spidskål og persille fuldender dette fantastiske måltid. I aften kommer der ikke til at være nogle rester!

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Rødbede

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 g

Tørret timian

150 g

Spidskål, skåret

1 pose

Kruspersille

200 ml

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Mælk (trin 3)

1 spsk

Hvedemel (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Hvedemel (trin 5)

1 tsk

Salt (trin 5)

efter behov

Smør (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)807.255 kcal
Energi (kJ)3377.5552 kJ
Fedt38.5838 g
Mættet fedt20 g
Kulhydrat74.2135 g
Sukker20.7 g
Protein41.9325 g
Salt6.3 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Gem en smule kogevand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side med låg på.

3

Hak løg fint. Hak persille fint. Bland hakket svine-/kalvekød, løg, timian, æg* [1 stk | 2 stk], mælk* [1 spsk | 2 spsk], hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] og salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Rul fars til frikadeller (ca. 3 pr. person).

4

Smelt en klat smør* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg frikadeller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegt, og overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt smør* [1 spsk | 2 spsk] og hvedemel* [1 spsk | 2 spsk] til samme stegepande, og bag op. Tilsæt kogevand, kyllingebouillon, madlavningsfløde og spidskål, og lad simre i 3-4 min under omrøring, indtil tyknet. Tilsæt salt* [1 tsk | 2 tsk], et stort nip peber* og halvdelen af persille, og rør rundt. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

6

Anret kartofler, rødbede og frikadeller på tallerkener. Øs sauce over. Drys med resterende persille.