Så blev det weekend, solen skinner, og grillen venter på at blive fyldt med delikatesser. Den grillede rumpsteak frister med skøn middelhavssmag. Vi laver også en innovativ kartoffelsalat, der får en festlig farve og tekstur af spinat, majs, purløg og radiser, og bliver dejligt cremet af sennep og crème fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
7.5 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
1 stk
Majskolbe
1 stk
Purløg
75 g
Radiser
60 g
Spinat
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til dressing
½ tsk
Salt til salat
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt og Middelhavsdrøm.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Fjern blade fra majs, og skær kerner af (hvis du ikke skal grille).
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majskerner i 4-5 min, eller indtil let brunet.
TIP: Skær kerner af i en stor skål. - Dæk stegepanden til med låg, eller et viskestykke.
GRILL: Grill majs i 12-15 min, eller indtil kornene begynder at få farve. Fjern forsigtigt blade, og skær majskorn af.
Skær radiser i 1 cm tern.
Skyl spinat, og hak groft.
Snit purløg fint.
Bland sennep, crème fraiche, salt, et nip peber og halvdelen af purløg i en stor skål.
Tilsæt kartofler, spinat, halvdelen af majs og halvdelen af radiser.
Rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
GRILL: Grill bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer og kartoffelsalat på tallerkener.
Top med resterende radiser, majs og purløg.