Tag med på en kulinarisk rundrejserejse til Grækenland med vores Græske zucchiniburger. Denne herlige ret er fuld af vibrerende smage fra souvlaki-krydderi og za'atar, som komplimenterer zucchinifritter-burgeren. Perfekt til en lækker middag ud over det sædvanlige!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
4 g
Souvlaki-krydderi
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Agurk
1 stk
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rødløg
1 g
Oregano, tørret
2 stk
Briocheboller
(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)
2 stk
Pastinak
4 g
Za'atar
(Indeholder: Sesam)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Salat
¼ tsk
Salt til chips
1 stk
Æg til fritters
1 spsk
Mel til fritters
¼ tsk
Salt til fritters
¼ tsk
Salt til tzatziki
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl pastinak til lange, tynde bånd.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med za'atar, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil sprøde.
TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på.
Imens, riv zucchini groft.
Overfør til en si, krydr med et nip salt, og lad stå i 10 min.
Efter 10 min, pres så meget væske ud som muligt.
Hak rødløg fint.
Bland zucchini, rødløg, æg, rasp, mel, souvlaki-krydderi, salt og et nip peber i en stor skål.
Riv hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en skål.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.
Imens, del boller på midten.
Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Skær tomat i 1/2 cm tynde skiver.
Smør tzatziki på underbollen.
Top med salat, zucchinifritters, tomat og overbollen.
Server med pastinakchips og mayonnaise.