Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Græsk zucchiniburger

med tzatziki og za'atar-pastinakchips

Tag med på en kulinarisk rundrejserejse til Grækenland med vores Græske zucchiniburger. Denne herlige ret er fuld af vibrerende smage fra souvlaki-krydderi og za'atar, som komplimenterer zucchinifritter-burgeren. Perfekt til en lækker middag ud over det sædvanlige!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sesam
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

4 g

Souvlaki-krydderi

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Agurk

1 stk

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rødløg

1 g

Oregano, tørret

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

2 stk

Pastinak

4 g

Za'atar

(Indeholder: Sesam)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til chips

1 stk

Æg til fritters

1 spsk

Mel til fritters

¼ tsk

Salt til fritters

¼ tsk

Salt til tzatziki

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3086 kJ
Kalorier (kcal)738 kcal
Fedt32.2 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat91.2 g
Sukker23.2 g
Protein21.5 g
Salt4.6 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl pastinak til lange, tynde bånd.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med za'atar, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på.

2

Imens, riv zucchini groft. 

Overfør til en si, krydr med et nip salt, og lad stå i 10 min.

Efter 10 min, pres så meget væske ud som muligt.

Hak rødløg fint.

Bland zucchini, rødløg, æg, rasp, mel, souvlaki-krydderi, salt og et nip peber i en stor skål.

3

Riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en skål.

4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

5

Imens, del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Skær roden af salat, og skil bladene ad.

Skær tomat i 1/2 cm tynde skiver.

6

Smør tzatziki på underbollen.

Top med salat, zucchinifritters, tomat og overbollen.

Server med pastinakchips og mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image