Skip to main content
Gratineret tomat og zucchini med ekstra kyllingestrimler
Gratineret tomat og zucchini med ekstra kyllingestrimler

Gratineret tomat og zucchini med ekstra kyllingestrimler

med pasta og frisk basilikum

Pasta med tomatsauce er en favorit hos mange familier. I aften opgraderer vi den klassiske ret, og gratinerer zucchini og tomatsauce toppet med en skøn blanding af panko, italiensk ost og goudaost. Aftenens pasta er rigatoni, som vi vender i hvidløgsolie, og så topper vi det hele med frisk basilikum.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Zucchini

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Middelhavsdrøm

390 g

Hakkede tomater

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

180 g

Makaroni

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Løg

35 g

Oliven

300 g

Kyllingebryststrimler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

1 tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Olie til hvidløgsolie

Næringsindhold

Energi (kJ)5127 kJ
Kalorier (kcal)1225 kcal
Fedt60.5 g
Mættet fedt27.7 g
Kulhydrat103.2 g
Sukker28.8 g
Protein65.8 g
Salt5.7 g

Fremgangsmåde

Steg løg
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken.

Hak løg groft.

Opvarm olivenolie i den samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tomatsauce
2

Tilsæt kylling, hakkede tomater, bouillon, Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter, sukker, madlavningsfløde, salt og et nip peber.

Sænk til middel varme, og lad simre i 5 min, eller indtil tyknet.

Gratiner tomat og zucchini
3

Imens, bland finrevet ost, gouda og panko i en lille skål.

Hak oliven groft.

Skær zucchini i 1/2 cm halve skiver.

Fordel zucchini og oliven i et ildfast fad, og top med tomatsauce og osteblanding.

Gratiner i ovnen i 20 min, eller indtil gylden og boblende.

Kog pasta
4

Imens, bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 3 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Tilsæt hvidløgsolie
5

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend færdig pasta med hvidløgsolie i gryden.

Hak basilikum groft.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med tomat og zucchini.

Drys med basilikum.