Græske svinekøds-'gyros'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske svinekøds-'gyros'

Græske svinekøds-'gyros'

med lune pitabrød og tzatziki

I aften går den kulinariska rejsen til Grækenland, og vi frister med en masse lækkerier. Vi marinerer kød i middelhavskrydderier, og steger det derefter gylden. Vi fylder lune pitabrød med kød, syltet rødløg, frisk tomat og cremet tzatziki. Hjemmelavede fritter passer perfekt til.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sulfitter
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

300 g

Svinekamfilet

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

1 stk

Rødløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3232 kJ
Kalorier (kcal)773 kcal
Fedt26.3 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat89.3 g
Sukker12.9 g
Protein44.4 g
Salt2.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag smør ud af køleskabet.

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Skær svinekød i 2 cm tern på et andet skærebræt, og vend med Mamas Favorit, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Sylt rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød (inklusive marinade) i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Imens, skær tomat i både.

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Varm pitabrød
5

Smør pitabrød med smør [1 spsk I 2 spsk], og placer på risten i ovnen.

Bag i 3-4 min, eller indtil gennemvarme.

Server
6

Fyld pitabrød med grøntsager, kød, rødløg og halvdelen af tzatziki. 

Server med fritter og resterende tzatziki.