Skip to main content
Græske svinekøds-'gyros'
Græske svinekøds-'gyros'

Græske svinekøds-'gyros'

med lune pitabrød og tzatziki

4.1
(144)

I aften går den kulinariska rejsen til Grækenland, og vi frister med en masse lækkerier. Vi marinerer kød i middelhavskrydderier, og steger det derefter gylden. Vi fylder lune pitabrød med kød, syltet rødløg, frisk tomat og cremet tzatziki. Hjemmelavede fritter passer perfekt til.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sulfitter
Mælk
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

300 g

Svinekamfilet

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

1 stk

Rødløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Vand* (trin 2)

Næringsindhold

Energi (kJ)3232 kJ
Kalorier (kcal)773 kcal
Fedt26.3 g
Mættet fedt10.5 g
Kulhydrat89.3 g
Sukker12.9 g
Kostfibre7.1 g
Protein44.4 g
Salt2.2 g
Trans Fat0.1 g
Potassium11273 mg
Calcium5.5 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag smør ud af køleskabet.

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Skær svinekød i 2 cm tern på et andet skærebræt, og vend med Mamas Favorit, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Sylt rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld lage fra inden servering.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød (inklusive marinade) i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Imens, skær tomat i både.

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Varm pitabrød
5

Smør pitabrød med smør [1 spsk I 2 spsk], og placer på risten i ovnen.

Bag i 3-4 min, eller indtil gennemvarme.

Server
6

Fyld pitabrød med grøntsager, kød, rødløg og halvdelen af tzatziki. 

Server med fritter og resterende tzatziki.