HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræske Koftaer
topBanner
Græske koftaer

Græske koftaer

med appelsintabouleh og citrondressing

Tag på vandretur langs de centralamerikanske bjergrygge, og se couscousen glitre som snefug på Volcán Tajumulco, når den reflekteres mod de sprøde koftaer. Serveres med en kold citrondressing, der forfrisker måltidet som kølig bjergluft.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:glutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Tranebær

(Kan indeholdenødder, jordnødder, sesam)

100 g

Couscous

(Indeholdergluten)

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Panamad

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Appelsin

1 pose

Mynte

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

1 stk

Æg* (trin 2)

¼ tsk

Salt* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)632.795 kcal
Energi (kJ)2647.6143 kJ
Fedt19.9315 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat71.0711 g
Sukker18.3 g
Protein39.7455 g
Salt5.5 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde eller elkedel. Bland tranebær, couscous, kyllingebouillon og salt* [1/2 stk | 1 stk] i en skål. Tilsæt kogende vand, og rør rundt. Dæk til med låg, og stil til side.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hakket oksekød, Panamad, æg* [1 stk | 2 stk], panko, hvidløg, salt* [1/4 stk | 1/2 stk] og et nip peber* i en skål. Rul fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Brun koftaer i 2-3 min. Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Vend koftaerne ofte undervejs, så de får en flot stegeoverflade på alle sider. VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Hak mynte fint. Hak tomat og agurk fint. Skær appelsin [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Vend mynte, tomat, agurk og appelsin i skålen med couscous.

5

Krydr fraiche [1/2 pakke, 2P] med et nip salt* og peber* i en lille skål.

6

Anret appelsintabouleh på tallerkener. Top med koftaer. Server med dressing.