
I denne opskrift har vores kok Pernille givet denne elskede græske klassiker et twist og serverer salaten med ristede kikærter krydret med vidunderlig aromatisk oregano, og lidt tyggemodstand i form af ristede solsikkefrø. De friske grøntsager skæres i rimeligt store mundfulde, den smuldrede salatost giver dejlig salthed, og den frisklavede tzatziki giver et nydeligt spark. Dernæst læg tænderne i en friskbagt hvidløgsbaguette og drøm dig væk til solrige eventyr.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
75 g
Fraiche
60 g
Blandet salat
150 g
Græsk salatost
½ stk
Baguette
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Løg
1 pakke
Kikærter
1 pose
Kruspersille
1 stk
Tomat
20 g
Solsikkekerner
1 g
Oregano, tørret
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
1.33 spsk
Smør

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Skær brød [1/2 stk, 2 pers.] i 3 cm tykke skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Hak persille fint. Hak tomat groft.

Bland smør* og 1/2 hvidløg med et nip salt* og peber* i en lille skål. Smør brød på begge sider med hvidløgssmør. Fordel på en bageplade med bagepapir. Fordel solsikkefrø ved siden af. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden.

Hæld olie* i en stegepande, så hele bunden er dækket. Varm op ved middelhøj varme. Tilsæt kikærter, oregano og et nip salt* og peber*. Steg i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Riv agurk groft. Pres væde fra i en si. Bland agurk, fraiche [½ pakke, 2 pers.] og resterende hvidløg med et nip salt* og peber* i en skål.

Bland kikærter, tomat, rødløg, salat og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en stor skål.

Anret græsk salat i dybe tallerkener. Top med smuldret salatost, solsikkefrø og persille. Server med tzatziki og hvidløgsbrød.