topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk kylling

Græsk kylling

med citronbagte kartofler og rørt tzatziki

Det græske køkken er kendt for sine mange gode retter, men hvis du vil prøve græskinspireret hjemmelavet mad, er denne ret en af ​​de første på listen! BBQ-marineret kylling med kartoffelbåde og tzatziki er uovertruffen comfort food, og hemmeligheden er at presse citron over kartoffelbådene, før de skubbes ind i ovnen. Det giver dem en magisk god smag, der løfter hele retten. Grækerne har styr på det der med at lave mad!

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Kalorielet
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2023 kJ
Kalorier (kcal)484 kcal
Fedt6.6 g
Mættet fedt2.2 g
Kulhydrat60.7 g
Sukker14.5 g
Protein43.3 g
Salt2.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Skær citron i både. 

Riv agurk fint, og krydr med et nip salt. 

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie og citronsaft [1 spsk | 2 spsk], krydr med salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Bland tzatziki
3

Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Pres væde fra agurk gennem en si.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en lille skål.

Tilbered kylling
4

Skær rødløg i både (gem et par både til trin 5).

Krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Brun kylling i 2 min på hver side, og overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Hak resterende rødløg fint.

Hak tomat groft.

Hak persille groft.

Bland rødløg, tomat, persille (gem lidt til anretning), balsamico, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret kylling, kartofler, rødløg, tomatsalat og tzatziki på tallerkener.

Top med resterende persille.