
Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi laver vores cremede rejeorzotto med løg, gulerod, tomatpuré, chili, og madlavningsfløde. Vi topper med rejer stegt med Souvlaki-krydderi, salatost og frisk persille.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Rejer
(Indeholder: Krebsdyr)
180 g
Orzo
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)
1 stk
Gulerod
50 g
Græsk salatost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Tomat
1 dåse
Tomatpuré
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
4 g
Souvlaki-krydderi
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Rødløg
½ g
Chiliflager
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
4.5 dl
Vand (trin 2)
1 tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 4)

Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt orzo, tomatpuré, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af Souvlaki-krydderi, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [4,5 dl | 9 dl], grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1 tsk | 2 tsk], og bring i kog.
Sænk til middel varme, og kog uden låg i 8-12 min, eller indtil orzoen er blød, men ikke helt færdigkogt.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Imens, hak persille fint.
Skær tomat i både.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med resterende Souvlaki-krydderi og et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tag panden af varmen.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] til stegepanden med orzotto, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet og orzoen er 'al dente'. Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.

Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med rejer og tomat.
Drys med persille og smuldret salatost [½ pakke, 2P].