
Græsk hakkebøf
med pestorørt orzo og hakket kalamataoliven
Har du aldrig hørt om orzo? Når du ser posen, ligner det riskorn, men det er faktisk pasta! Vi steger frikadeller som får et skønt twist af at krydres med oregano og vores færdiglavede krydderiblanding Mamas favorit! Samtidig bikser vi en skøn salat sammen med orzo, calabrese pesto, oliven, tomater og peberfrugt. Vi topper med frisk persille og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket svine-/kalvekød
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 g
Oregano, tørret
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
40 g
Kalamataoliven
1 pose
Bredbladet persille
120 g
Calabresepesto
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 stk
Æg
½ tsk
Salt (trin 2)
Fremgangsmåde
Bring en mellemstor gryde med saltet vand* i kog. Kog orzo i 6 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Pres eller hak hvidløg fint. Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko, salt* [½ tsk | 1 tsk], et nip peber*, hvidløg, Mamas Favorit og oregano i en stor skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hak persille fint. Hak oliven groft. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær tomat i 2 cm tern.
Vend oliven, tomat, peberfrugt, halvdelen af persille og halvdelen af calabresepesto i gryden med færdigkogt orzo.
Anret orzo i dybe tallerkener. Top med hakkebøf og resterende calabresepesto. Drys med resterende persille.