Peruviansk-inspireret rejebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peruviansk-inspireret rejebowl

Peruviansk-inspireret rejebowl

med hvidløgsris og chimichurrisalsa

I dag skal vi lave mad med inspiration fra Peru! Vi steger friske, krydrede rejer, og serverer dem på en bund af aromatiske hvidløgsris. Hertil en herlig, frisk urtesalsa på stegte majs, tomat, koriander og limesaft. Top med fraiche for lidt syrlighed og cremethed.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Krebsdyr
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

4 g

Røget paprika

1 dåse

Tomatpuré

½ g

Chiliflager

1 pose

Bredbladet persille

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

1 stk

Hvidløgsfed

1 dåse

Majs

2 stk

Tomat

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

150 g

Basmatiris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2687 kJ
Kalorier (kcal)642 kcal
Fedt25.5 g
Mættet fedt7.9 g
Kulhydrat86.5 g
Sukker12.4 g
Protein21.2 g
Salt5.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak persille og koriander fint.

Halver lime.

Hæld væde fra majs.

Hak tomat groft.

Steg majs
3

Hæld væde fra majs. 

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en skål.

Steg rejer
4

Imens, bland rejer, salt, røget paprika, chiliflager og tomatpuré i en mellemstor skål.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

5

Tilsæt et stort skvæt limesaft, tomat, olivenolie, salt, koriander og persille til skålen med majs lige inden servering.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.

Top med rejer og majssalsa.

Dryp med fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image