I dag skal vi lave mad med inspiration fra Peru! Vi steger friske, krydrede rejer, og serverer dem på en bund af aromatiske hvidløgsris. Hertil en herlig, frisk urtesalsa på stegte majs, tomat, koriander og limesaft. Top med fraiche for lidt syrlighed og cremethed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
4 g
Røget paprika
35 g
Tomatpuré
½ g
Chiliflager
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Hvidløgsfed
1 dåse
Majs
2 stk
Tomat
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
150 g
Basmatiris
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til salsa
1 spsk
Olie til salsa
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak persille og koriander fint.
Halver lime.
Hæld væde fra majs.
Hak tomat groft.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en skål.
Imens, bland rejer, salt, røget paprika, chiliflager og tomatpuré i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.
Tilsæt et stort skvæt limesaft, tomat, olivenolie, salt, koriander og persille til skålen med majs lige inden servering.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener.
Top med rejer og majssalsa.
Dryp med fraiche.