Fransk madlavningskunst er kendt for sin brug af mange friske krydderurter, og aftenens opskrift indeholder både frisk rosmarin, som vi krydrer kartofler med, og frisk estragon, som vi bruger i vores cremede sauce. 'Lyonnaise'-kartoflerne vendes med karamelliserede løg, og får selskab af citronpeberkrydret kyllingebryst og estragonsaucen. Som kontrast til den fyldige mad laver vi også en frisk pæresalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
½ stk
Rosmarin
15 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
2 stk
Løg
2 g
Citronpeber
1 stk
Pære
1 stk
Estragon
60 g
Blandet salat
1 stk
Skalotteløg
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til karamelliserede løg
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin groft.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm skiver, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak estragon groft.
Opvarm samme stegepande på middellav varme.
Tilsæt crème fraiche, vand, sennep, salt og estragon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Hold varm indtil servering.
Skyl blandet salat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Bland blandet salat, pære, skalotteløg, salt og olivenolie i en stor skål.
Vend kartofler med karamelliserede løg lige inden servering.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Top kylling med estragonsauce.