Skip to main content
Fransk inspireret kylling i estragonsauce
Fransk inspireret kylling i estragonsauce

Fransk inspireret kylling i estragonsauce

med 'lyonnaise'-kartofler og pæresalat

Fransk madlavningskunst er kendt for sin brug af mange friske krydderurter, og aftenens opskrift indeholder både frisk rosmarin, som vi krydrer kartofler med, og frisk estragon, som vi bruger i vores cremede sauce. 'Lyonnaise'-kartoflerne vendes med karamelliserede løg, og får selskab af citronpeberkrydret kyllingebryst og estragonsaucen. Som kontrast til den fyldige mad laver vi også en frisk pæresalat.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

280 g

Kyllingebryst

500 g

Kartofler

½ stk

Rosmarin

15 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

2 stk

Løg

2 g

Citronpeber

1 stk

Pære

1 stk

Estragon

60 g

Blandet salat

1 stk

Skalotteløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til karamelliserede løg

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3243 kJ
Kalorier (kcal)775 kcal
Fedt37.9 g
Mættet fedt17.2 g
Kulhydrat66.5 g
Sukker17.7 g
Kostfibre8.2 g
Protein43.2 g
Salt4.7 g
Potassium1265.2 mg
Calcium17.6 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Hak rosmarin groft.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm skiver, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med rosmarin, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Bag kylling
3

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt og citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav estragonsauce
4

Hak estragon groft.

Opvarm samme stegepande på middellav varme.

Tilsæt crème fraiche, vand, sennep, salt og estragon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Hold varm indtil servering.

Lav salat
5

Skyl blandet salat.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Bland blandet salat, pære, skalotteløg, salt og olivenolie i en stor skål.

Vend kartofler med karamelliserede løg lige inden servering.

Server
6

Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.

Top kylling med estragonsauce.