I aften går den kulinariske rejse til Frankrig, og vi frister med kylling i ovnen, krydret med citronpeber. Vi laver også cannellinibønner, som får lov at simre i en skøn sauce med hvidløg, fløde, persille og citronsaft. Frisk tilbehør er en syrlig salat med rucola, pære og solsikkekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
280 g
Kyllingebryst
2 g
Citronpeber
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Cannellinibønner
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
40 g
Rucola
1 stk
Pære
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille fint.
Halver citron [½ stk, 2P].
Skyl bønner under koldt vand i en si.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt bønner, madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], kyllingebouillon, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på middellav varme i 6-7 min.
Tilsæt persille og citronsaft [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.
Imens, skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland rucola, pære, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Skær kylling i skiver.
Anret bønner i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Server med pæresalat toppet med solsikkefrø.