topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fattoushsalat

Fattoushsalat

med dukkah & kikærter

Se her, en ny hurtig opskrift på super velsmagende syrlig salat med spændende smag. Vores version af fattoush er en vegetarisk godbid med bagte kikærter og tortillas krydret med dukkah. Du laver salaten på syltede forårsløg, velsmagende cherrytomater og pebrede radiser, der giver karakter. Den syrlige smag af citron gifter sig pænt med olivenolie og salatost, og hver bid sætter i gang mundvandet. Et must at prøve i aften!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 g

Dukkah

45 g

Salat

1 pose

Bredbladet persille

75 g

Græsk salatost

stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

1 pakke

Kikærter

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk, piccolo

1 stk

Forårsløg

1 stk

Citron

75 g

Radiser

125 g

Cherrytomater

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Vand

efter behov

Sukker

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)498 kcal
Energi (kJ)2084 kJ
Fedt12.2 g
Mættet fedt1.9 g
Kulhydrat73.8 g
Sukker2.5 g
Protein17.4 g
Salt1.8 g

Fremgangsmåde

Skyl kikærter
1

Forvarm ovn til 200°C/180°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Riv tortillabrød i mindre stykker.

Bag kikærter og brød
2

Fordel kikærter og tortillabrød på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med dukkah. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.

Forbered grøntsager
3

Hak hvidløg fint. Hak hjertesalat groft. Del cherrytomater i kvarte. Hak agurk fint. Snit radiser fint. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Hak persille groft. Skær citron i både. Bland det hvide forårsløg og hvidvinseddike med et nip salt* og sukker* i en lille skål.

Bland persilledressing
4

Bland citronsaft [1/2 stk, 2 pers. | 1 stk, 4 pers.], hvidløg, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og 1/2 persille i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Bland 1/2 salatost, vand* og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en lille skål.

Lav fattoushsalat
5

Vend kikærter, tortillabrød, hjertesalat, radiser, agurk, cherrytomater og det grønne forårsløg i skålen med persilledressing. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret fattoushsalat i dybe tallerkener. Drys med resterende salatost. Top med syltet forårsløg og resterende persille. Server med ostedressing og resterende citronbåde.