Se her, en ny hurtig opskrift på super velsmagende syrlig salat med spændende smag. Vores version af fattoush er en vegetarisk godbid med bagte kikærter og tortillas krydret med dukkah. Du laver salaten på syltede forårsløg, velsmagende cherrytomater og pebrede radiser, der giver karakter. Den syrlige smag af citron gifter sig pænt med olivenolie og salatost, og hver bid sætter i gang mundvandet. Et must at prøve i aften!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
15 g
Dukkah
45 g
Salat
1 pose
Bredbladet persille
75 g
Græsk salatost
stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
1 pakke
Kikærter
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk, piccolo
1 stk
Forårsløg
1 stk
Citron
75 g
Radiser
125 g
Cherrytomater
1 stk
Hvidløgsfed
3 spsk
Vand
efter behov
Sukker
Forvarm ovn til 200°C/180°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Riv tortillabrød i mindre stykker.
Fordel kikærter og tortillabrød på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med dukkah. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.
Hak hvidløg fint. Hak hjertesalat groft. Del cherrytomater i kvarte. Hak agurk fint. Snit radiser fint. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Hak persille groft. Skær citron i både. Bland det hvide forårsløg og hvidvinseddike med et nip salt* og sukker* i en lille skål.
Bland citronsaft [1/2 stk, 2 pers. | 1 stk, 4 pers.], hvidløg, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og 1/2 persille i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Bland 1/2 salatost, vand* og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en lille skål.
Vend kikærter, tortillabrød, hjertesalat, radiser, agurk, cherrytomater og det grønne forårsløg i skålen med persilledressing. Smag til med salt* og peber*.
Anret fattoushsalat i dybe tallerkener. Drys med resterende salatost. Top med syltet forårsløg og resterende persille. Server med ostedressing og resterende citronbåde.