HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFattoushsalat
topBanner
Fattoushsalat

Fattoushsalat

med dukkah & kikærter

Se her, en ny hurtig opskrift på super velsmagende syrlig salat med spændende smag. Vores version af fattoush er en vegetarisk godbid med bagte kikærter og tortillas krydret med dukkah. Du laver salaten på syltede forårsløg, velsmagende cherrytomater og pebrede radiser, der giver karakter. Den syrlige smag af citron gifter sig pænt med olivenolie og salatost, og hver bid sætter i gang mundvandet. Et must at prøve i aften!

Tags:VegetariskHurtigUnder 650 kcal
Allergener:nøddersellerisesamjordnøddermælksulfittergluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Dukkah

(Indeholdernødder, selleri, sesam, jordnødder)

1 pakke

Hjertesalat

2 stk

Bredbladet persille

3 spsk

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

efter behov

Agurk

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

Kikærter

Tortillabrød

(Indeholdergluten)

Forårsløg

Citron

Radiser

Cherrytomater

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand*

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2083.5901 kJ
Kalorier (kcal)497.99 kcal
Fedt12.18 g
Mættet fedt1.9 g
Kulhydrat73.7865 g
Sukker2.5 g
Protein17.431 g
Salt1.8 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 200°C/180°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Riv tortillabrød i mindre stykker.

2

Fordel kikærter og tortillabrød på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med dukkah. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gyldne.

3

Hak hvidløg fint. Hak hjertesalat groft. Del cherrytomater i kvarte. Hak agurk fint. Snit radiser fint. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Hak persille groft. Skær citron i både. Bland det hvide forårsløg og hvidvinseddike med et nip salt* og sukker* i en lille skål.

4

Bland citronsaft [1/2 stk, 2 pers. | 1 stk, 4 pers.], hvidløg, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og 1/2 persille i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Bland 1/2 salatost, vand* og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en lille skål.

5

Vend kikærter, tortillabrød, hjertesalat, radiser, agurk, cherrytomater og det grønne forårsløg i skålen med persilledressing. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret fattoushsalat i dybe tallerkener. Drys med resterende salatost. Top med syltet forårsløg og resterende persille. Server med ostedressing og resterende citronbåde.