Skip to main content
Pita falafel

Pita falafel

2 portioner | med tahinidressing

5.0
(2)

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til 2 personer. Er du vild med fyldte pitabrød, vil du elske denne fyldige street food-variant. Her får du sprødstegte falafler, syltet rødløg, salat og en cremet tahinidressing i lune pitabrød - en Pita falafel helt som du ville få den på en myldrende bazargade i Istanbul.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sulfitter
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

240 g

Falafel

(Indeholder: Gluten, Hvede)

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

25 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker til syltning

1 dl

Vand til syltning

¼ tsk

Salt til syltning

¼ tsk

Sukker til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)2525 kJ
Kalorier (kcal)604 kcal
Fedt23.3 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat70.3 g
Sukker6.4 g
Kostfibre9.3 g
Protein22.2 g
Salt3.6 g
Potassium178.2 mg
Calcium33.1 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Varm pitabrød
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.

TIP: Vores pitabrød er klar til at spise, men vi anbefaler, at du varmer dem.

Sylt rødløg
2

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Skyl blandet salat.

Steg falafel
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg falafel i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, gyldne og sprøde.

Bland yoghurt, tahini, sukker, salt og et nip peber i en lille skål.

TIP: Vend falafler ofte, så de ikke brænder på.

Server
4

Lav et snit i pitabrød, og fyld med falafel, blandet salat, syltet rødløg og tahinidressing.