Den kulinariske rejse gÄr til Mexico og byder pÄ en fantastisk fajitabowl med masser af spændende ingredienser. Vi steger tacokrydret kylling med peberfrugt og lime. Samtidig koger vi bulgur, som vi blander med majs og sÄ laver vi ogsÄ et skønt avocadomos med hvidløg. Vi serverer alle disse delikatesser med sprøde tortillachips, perfekte til at dyppe med!
LƦs produktets etiket for at fƄ al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diƦtbehov.
1 stk
RĆød peberfrugt
300 g
Strimlet kyllingelƄrfilet, taco-marineret
75 g
Tortillachips
150 g
Majs
85 g
Bulgur
(Indeholdergluten)1 stk
JalapeƱo
1 stk
Avocado
1 stk
Lime, Ćøkologisk
4 g
GrĆøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)½ stk
HvidlĆøgsfed
0.3 dl
Vand* (trin 4)
4 dl
Vand* (trin 1)
Bring vand* [4 dl I 8 dl] i kog.Ā TilsƦt bulgur og grĆøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil āal dente'.Ā HƦld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.Ā
Skær peberfrugt i tynde strimler. Hæld væde fra majs. Skær jalapeño i tynde skiver. Skær lime i bÄde.
Opvarm en stor stegepande pÄ høj varme. Tilsæt majs og steg i 3-4 min, eller indtil de begynder at fÄ farve. Smag til med salt* og peber*, og overfør til en skÄl.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande pÄ middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min. Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt vand* [2 spsk I 4 spsk] og et skvæt limesaft, og steg i 2-3 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, nÄr kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Halver avocado, fjern sten, og grav indmad ud med en ske. Mos avocado let med hvidløg i en skÄl. Tilsæt et skvæt limesaft og et stort nip salt* og peber*, og rør godt rundt. Bland majs i gryden med bulgur.
Anret majsbulgur, kylling og avocadomos i skÄle. Top med jalapeño. Server med limebÄde og tortillachips.