Slip af med sulten med denne lækre opskrift på ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydret kylling, der giver en betagende aroma og smagsoplevelse. I denne opskrift blandes søde kartofler med gulerødder og rødbeder, og smagene koncentreres om en kulinarisk oplevelse takket være olivenolie, salt og varme. Retten forbedres yderligere af lækker tzatziki, der er smagsat med frisk persille, og med ét har du aftensmad, der fremkalder madglæde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødbede
1 stk
Citron, økologisk
280 g
Kyllingebryst
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm både. Skær rødløg i både.
Fordel rødløg, rødbede og gulerod i den ene side af en bageplade med bagepapir. Fordel kartoffelbåde i den anden side. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Riv citronskal [½ stk, 2P], og skær citron i både. Riv agurk groft, og pres så meget væde ud som muligt. Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv på et andet skærebræt. Bland Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolie* i en skål. Vend kylling i skålen.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 5 min tilbage. Steg kylling i 3-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland yoghurt, hvidløg, halvdelen af persille, agurk, citronskal og et stort skvæt citronsaft i en skål. Smag til med salt* og peber*.
Anret bagte grøntsager, kartofler og kylling på tallerkener. Dryp med tzatziki. Drys med resterende persille.