Har du hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der er risformet. Vi bygger vores cremede tomatorzotto med med ost, tomat og fløde. Vi topper med balsamicobagt portobello og broccoli, sprød hvidløgspangratto og rucola med pinjekerner!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
150 g
Portobello
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
1 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
180 g
Orzo
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
35 g
Tomatpuré
40 g
Rucola
1 stk
Løg
125 g
Broccoli
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Sukker til sauce
4.5 dl
Vand til orzotto
¼ tsk
Salt til orzotto
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til pangrattato
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg fint.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min.
Tilsæt tomatpuré, Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og sukker, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt orzo, vand, sojasauce og salt, dæk til med låg, og bring i kog.
Lad simre på middel varme i 12-14 min, eller indtil orzoen er 'al dente'.
TIP: Brug sølvpapir, hvis du ikke har et stort nok låg - 'Al dente' betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Skær broccoli i buketter og stokken i 2 cm tern.
Fordel svampe og broccoli på den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil møre.
Imens, skyl rucola.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland panko, hvidløg, olivenolie og et nip salt i den anden side af bagepladen, når grøntsagerne har 5 min tilbage, og fordel i et jævnt lag.
Fordel pinjekerner i et hjørne af bagepladen, og bag i 3-4 min, eller indtil pangrattatoen og pinjekernerne er gyldne.
Tilsæt madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet.
Tag panden af varmen, og tilsæt finrevet ost.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud.
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med svampe, broccoli, pangrattato og rucola.
Drys med pinjekerner.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.