
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I dag laver vi en perfekt kogt risotto, som er vidunderligt cremet, og hvor risene stadig har en smule bid. Bagt græskar smager fantastisk i risotto, og timian, hvidløg, ost og smør giver det lille ekstra. Skønt tilbehør er en sprød pinjekerne-pangrattato og frisk rucola.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Butternutsquash
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 pose
Timian
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
4 g
Hvide Løjer & Urter
40 g
Rucola
150 g
Risottoris
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
6 dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl græskar [1/2 stk, 2P], og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil mør og gylden.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko og pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål.

Hak hvidløg og løg fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Imens, hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint.
Tag panden af varmen. Tilsæt finrevet ost, græskar, timian og smør [1 spsk I 2 spsk], og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Skyl rucola.
Vend rucola med et nip salt i en mellemstor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Anret græskarrisotto i dybe tallerkener.
Top med pangrattato og rucola.