Skip to main content
Cremet græskarrisotto

Cremet græskarrisotto

med frisk rucola og pinjekerne-pangrattato

4.1
(171)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I dag laver vi en perfekt kogt risotto, som er vidunderligt cremet, og hvor risene stadig har en smule bid. Bagt græskar smager fantastisk i risotto, og timian, hvidløg, ost og smør giver det lille ekstra. Skønt tilbehør er en sprød pinjekerne-pangrattato og frisk rucola.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Selleri
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 pose

Timian

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

40 g

Rucola

150 g

Risottoris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

6 dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2705 kJ
Kalorier (kcal)647 kcal
Fedt25.3 g
Mættet fedt12.8 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker3.2 g
Kostfibre4.7 g
Protein17.4 g
Salt3 g
Calcium0.5 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag græskar
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skræl græskar [1/2 stk, 2P], og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern. 

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. 

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil mør og gylden. 

Lav pinjekerne-pangrattato
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg panko og pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål.

Forbered risotto
3

Hak hvidløg og løg fint.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Lav risotto
4

Imens, hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint. 

Tag panden af varmen. Tilsæt finrevet ost, græskar, timian og smør [1 spsk I 2 spsk], og vend sammen. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Forbered rucola
5

Skyl rucola.

Vend rucola med et nip salt i en mellemstor skål. 

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret græskarrisotto i dybe tallerkener.

Top med pangrattato og rucola.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image