Cremet cajunlaks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet cajunlaks

Cremet cajunlaks

med grønne bønner og pastinakmos

Laks er en fantastisk fisk som det er svært at mislykkes med, hvis man bare sørger for at ikke give den for lang tid. I aften lader vi den simre i en fantastisk sauce med fløde, cajunkrydderier og citron. Pastinakmos med kartofler og grønne bønner stegt med tomat og hvidløg passer perfekt til.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Citron

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

150 g

Grønne bønner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Pastinak

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3160 kJ
Kalorier (kcal)755 kcal
Fedt38.7 g
Mættet fedt13.1 g
Kulhydrat68.6 g
Sukker15 g
Protein35.6 g
Salt2.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav pastinakmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered råvarer
2

Imens, skær ender af grønne bønner.

Hak tomat groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citron [½ stk, 2P].

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner, tomat og hvidløg i 3-4 min, eller indtil bløde, og krydr med salt og peber.

Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Lav sauce
5

Vend laks, tilsæt smør [1 spsk I 2 spsk] og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek.

Sænk til middel varme, tilsæt citronsaft [1 spsk | 2 spsk], grøntsagsbouillon, vand [1 dl | 2 dl] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min.

Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 1 min, eller indtil saucen er tyknet og laksen er gennemstegt. Krydr med salt og peber.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Server
6

Anret laks, pastinakmos og grønne bønner på tallerkener.

Top fisk med sauce.