Kød, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger svinekamfilet, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager lækre rodfrugter, og serverer med en skøn og frisk agurke-tzatziki.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citron
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
300 g
Svinekamfilet
1 stk
Rødbede
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Pastinak
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til dressing
½ dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak dild groft.
Skær citron i både.
Skær svinekød i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med halvdelen af Hvide Løjer & Urter og salt.
Riv hvidløg fint.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke eller en si.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg, dild, salt og et nip peber i en lille skål.
Bland vand, grøntsagsbouillon, resterende Hvide Løjer & Urter og et stort skvæt citronsaft i en anden lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Sænk til middel varme.
Tilsæt citronbouillon, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Anret svinekød, rodfrugter og tzatziki på tallerkener.
Top svinekød med citronbouillon.
Top rodfrugter med sesamfrø.
Server med resterende citronbåde.