Skip to main content
Citronstegt svinekamfilet
Citronstegt svinekamfilet

Citronstegt svinekamfilet

med bagte rodfrugter og tzatziki

Kød, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger svinekamfilet, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager lækre rodfrugter, og serverer med en skøn og frisk agurke-tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Selleri
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citron

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

300 g

Svinekamfilet

1 stk

Rødbede

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Pastinak

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til dressing

½ dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2649 kJ
Kalorier (kcal)633 kcal
Fedt19.3 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat74.9 g
Sukker18.6 g
Kostfibre12.1 g
Protein41.9 g
Salt5 g
Potassium1150 mg
Calcium13.3 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern og pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, hak dild groft.

Skær citron i både.

Skær svinekød i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med halvdelen af Hvide Løjer & Urter og salt.

Lav tzatziki
3

Riv hvidløg fint.

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke eller en si.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg, dild, salt og et nip peber i en lille skål.

Bland vand, grøntsagsbouillon, resterende Hvide Løjer & Urter og et stort skvæt citronsaft i en anden lille skål.

Steg kød
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Tilsæt citronbouillon
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt citronbouillon, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret svinekød, rodfrugter og tzatziki på tallerkener.

Top svinekød med citronbouillon.

Top rodfrugter med sesamfrø.

Server med resterende citronbåde.