Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger havfrisk sej, og lader den derefter simre i en skøn bouillon med smør, citron, hvidløg og dild. Vi serverer vores fisk med ovnstegte grøntsager med blandet salat og sesamfrø, og en mild og cremet hvidløgsaioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Citron
250 g
Broccoli
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Dild
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
½ stk
Pastinak
60 g
Blandet salat
½ tsk
Salt til kartofler
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild groft.
Skær citron i både.
Skyl salat.
Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Fordel på bagepladen, når rodfrugterne har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i resterende tid.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen.
Steg fisk på den ene side i 2-3 min.
Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt.
Tilsæt salat og sesamfrø til bagepladen med færdige grøntsager, og vend sammen.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk og grøntsager på tallerkener.
Top fisk med citronbouillon og resterende dild.
Server med aioli og resterende citronbåde.