Skip to main content
Citronstegt sej
Citronstegt sej

Citronstegt sej

med ovnstegte sesamgrøntsager og aioli

Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger havfrisk sej, og lader den derefter simre i en skøn bouillon med smør, citron, hvidløg og dild. Vi serverer vores fisk med ovnstegte grøntsager med blandet salat og sesamfrø, og en mild og cremet hvidløgsaioli.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Æg
Sennep
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Citron

250 g

Broccoli

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

½ stk

Pastinak

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2613 kJ
Kalorier (kcal)625 kcal
Fedt27.2 g
Mættet fedt6.4 g
Kulhydrat60 g
Sukker9.9 g
Kostfibre11.5 g
Protein33.8 g
Salt5 g
Potassium1150 mg
Calcium0.5 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered citronbouillon
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Skær citron i både.

Skyl salat.

Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Fordel på bagepladen, når rodfrugterne har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i resterende tid.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg fisk på den ene side i 2-3 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør, og steg videre i 2-3 min, eller indtil fisken er gennemstegt.

Tilsæt salat og sesamfrø til bagepladen med færdige grøntsager, og vend sammen.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk og grøntsager på tallerkener.

Top fisk med citronbouillon og resterende dild.

Server med aioli og resterende citronbåde.