Skip to main content
Citronbagt torsk
Citronbagt torsk

Citronbagt torsk

med kørvelsauce og osterørt kartoffelmos

4.4
(501)

Denne uges fisk byder på spændende tilberedningsmetoder og tilbehør. Vi dækker torsken med citronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer vores citrondampet torsk med kartoffelmos med finrevet ost, en lækker kørvelsauce med sennep og ovnbagt gulerod og porre.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Æg
Fisk
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

½ stk

Citron, økologisk

1 stk

Gulerod

1 stk

Gulerod

½ stk

Porre

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

1 pose

Kørvel

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Bouillon

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Mælk (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)605 kcal
Energi (kJ)2530 kJ
Fedt21.7 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat61.3 g
Sukker16.4 g
Kostfibre8.5 g
Protein38.4 g
Salt3 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Skær gulerødder (uskrællet) i stave. Skær porre [½ stk, 2P] i kvarte på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Kog kartofler
2

Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog kartoffel i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra.

Bag fisk
3

Skær citron [½ stk, 2P] i tynde skiver. Dub fisk tør med køkkenrulle, og placer i et ildfast fad med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Top med citron, og bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav kørvelsauce
4

Hak kørvel groft. Kog madlavningsfløde og grøntsagsbouillon i en mellemstor gryde på middelhøj varme i 2-3 min, eller indtil tyknet. Tilsæt sennep og kørvel (gem lidt til anretning), og pisk sammen. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.

Lav kartoffelmos
5

Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og finrevet ost til gryden med kartofler, og mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Tilsæt eventuelt en klat smør*, og krydr med et nip peber*.

Server
6

Anret kartoffelmos i dybe tallerkener. Øs sauce over. Top med fisk, gulerod og porre. Drys med resterende kørvel.