Skip to main content
Kyllingeempanadas og pico de gallo

Kyllingeempanadas og pico de gallo

med halloumifritters og srirachamayonnaise

Latinamerikansk streetfood har fantastiske meget at byde på, og her får du lov at smage lidt af det hele. Vores færdige empanadas skal blot varmes, og imens laver vi sprøde kartoffel-halloumifritters, og en pico de gallo med tomat, rødløg, koriander, lime og chili. Server med srirachamayo, og udforsk hvordan de forskellige komponenter komplimenterer hinanden smagsmæssigt.

Allergener:
Gluten
Milk
Soja
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

360 g

Kyllingempanadas

2 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

½ stk

Jalapeno

1 stk

Koriander

½ stk

Lime

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

100 g

Halloumi

150 g

Kartofler

2 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til fritters

1.5 spsk

Mel til fritters

¼ tsk

Salt til fritters

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4210 kJ
Kalorier (kcal)1006 kcal
Fedt65.7 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat72.2 g
Sukker13.5 g
Kostfibre4.5 g
Protein30.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.3 g
Trans Fat0.2 g
Potassium670.6 mg
Calcium20.6 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Fordel empanadas på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 13-17 min, eller indtil gennemvarme og gyldne.

2

Riv kartoffel (uskrællet) og halloumi.

Pisk æg, mel, salt og et nip peber i en stor skål.

Bland kartoffel og halloumi i skålen.

3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (4 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

4

Hak tomat, rødløg og koriander fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både. 

Snit forårsløg fint.

5

Bland tomat, rødløg, koriander, chili, et skvæt limesaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Undlad chili, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

6

Top halloumifritters med halvdelen af srirachamayonnaise, og drys med forårsløg.

Server empanadas med pico de gallo, halloumifritters og resterende srirachamayonnaise.