Latinamerikansk streetfood har fantastiske meget at byde på, og her får du lov at smage lidt af det hele. Vores færdige empanadas skal blot varmes, og imens laver vi sprøde kartoffel-halloumifritters, og en pico de gallo med tomat, rødløg, koriander, lime og chili. Server med srirachamayo, og udforsk hvordan de forskellige komponenter komplimenterer hinanden smagsmæssigt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
360 g
Kyllingempanadas
2 stk
Tomat
1 stk
Rødløg
½ stk
Jalapeno
1 stk
Koriander
½ stk
Lime
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
100 g
Halloumi
150 g
Kartofler
2 stk
Forårsløg
1 stk
Æg til fritters
1.5 spsk
Mel til fritters
¼ tsk
Salt til fritters
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Fordel empanadas på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 13-17 min, eller indtil gennemvarme og gyldne.
Riv kartoffel (uskrællet) og halloumi.
Pisk æg, mel, salt og et nip peber i en stor skål.
Bland kartoffel og halloumi i skålen.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (4 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.
Hak tomat, rødløg og koriander fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Skær lime i både.
Snit forårsløg fint.
Bland tomat, rødløg, koriander, chili, et skvæt limesaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
TIP: Undlad chili, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Top halloumifritters med halvdelen af srirachamayonnaise, og drys med forårsløg.
Server empanadas med pico de gallo, halloumifritters og resterende srirachamayonnaise.