Skip to main content
Kyllinge-empanadas og pico de gallo

Kyllinge-empanadas og pico de gallo

med ostefritters og srirachamayonnaise

Latinamerika har fantastiske smage at byde på, og her får du lov at få en smagsprøve på lidt af det! Vores færdige empanadas skal blot varmes, og imens laver vi sprøde kartoffel-grillostefritters, og en pico de gallo med tomat, rødløg, koriander, lime og jalapeño. Server med srirachamayo, og udforsk hvordan de forskellige smage komplimenterer hinanden.

Allergener:
Gluten
Mælk
Soja
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

360 g

Kyllingempanadas

(Indeholder: Gluten, Mælk, Soja, Hvede Kan indeholde spor af: Jordnødder, Sesam, Æg, Sennep)

2 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

½ stk

Jalapeno

1 stk

Koriander

½ stk

Lime

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

Halloumi

150 g

Kartofler

2 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til fritters

1.5 spsk

Mel til fritters

¼ tsk

Salt til fritters

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4205 kJ
Kalorier (kcal)1005 kcal
Fedt65.7 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat72.2 g
Sukker13.5 g
Kostfibre4.5 g
Protein32.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium670.6 mg
Calcium20.6 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Fordel empanadas på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 13-17 min, eller indtil gennemvarme og gyldne.

2

Riv kartoffel (uskrællet) og grillost.

Pisk æg, mel, salt og et nip peber i en stor skål.

Bland kartoffel og grillost i skålen.

3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (4 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

4

Hak tomat, rødløg og koriander fint.

Flæk jalapeño, fjern kerner, og hak fint.

Skær lime i både. 

Snit forårsløg fint.

5

Bland tomat, rødløg, koriander, jalapeño, et skvæt limesaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Undlad jalapeñoen, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

6

Dryp ostefritters med halvdelen af srirachamayonnaise, og drys med forårsløg.

Server empanadas med pico de gallo, ostefritters og resterende srirachamayonnaise.