Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ugens opskrift på fisk frister med en masse spændende ingredienser. Vi krydrer ørred med vores eget cajunkrydderi, som vi kalder Ay Cajun-ba, og steger den sprød og gylden. Vi serverer vores cajunstegte ørred med velduftende kokosris, stegt spidskål toppet med chimichurri med hvidløg, koriander og lime og spicy srirachamayo med lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
15 g
Kokosmel
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Koriander
½ stk
Lime
200 g
Spidskål
½ g
Chiliflager
2 g
Ay Cajun-ba
250 g
Ørred
100 g
Mayonnaise
20 g
Sriracha
1 spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg kokosmel i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
GRILL: Forvarm grillen til høj varme, hvis du skal grille.
Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Hak koriander fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Halver spidskål på langs.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg spidskål med salt og peber i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
GRILL: Pensl kålen med olivenolie, og krydr med et nip salt. Læg kålen på grillen i 15-17 min, eller indtil den er mør og let forkullet i kanterne.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.
GRILL: Pensl fisk med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Grill med skindsiden nedad i 6-8 min, eller indtil skindet slipper let. Vend fisk, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.
Imens, bland hvidløg, koriander, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], peber og et skvæt limesaft i en lille skål.
Bland sriracha, mayonnaise, et skvæt limesaft og et skvæt vand i en anden lille skål.
Anret kokosris, fisk og spidskål på tallerkener.
Top spidskål med chimichurri, og drys med chiliflager [½ pakke, 2P].
Server med srirachamayonnaise.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.