Skip to main content
Cajunstegt ørred

Cajunstegt ørred

med kokosris og stegt spidskål

4.3
(99)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Ugens opskrift på fisk frister med en masse spændende ingredienser. Vi krydrer ørred med vores eget cajunkrydderi, som vi kalder Ay Cajun-ba, og steger den sprød og gylden. Vi serverer vores cajunstegte ørred med velduftende kokosris, stegt spidskål toppet med chimichurri med hvidløg, koriander og lime og spicy srirachamayo med lime.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Sulfitter
Fisk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

½ stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

½ stk

Citrusfrugt

200 g

Spidskål

½ g

Chiliflager

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

250 g

Ørred

(Indeholder: Fisk)

100 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

20 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)4627 kJ
Kalorier (kcal)1106 kcal
Fedt75.9 g
Mættet fedt14.5 g
Kulhydrat70.4 g
Sukker9.3 g
Kostfibre5.5 g
Protein33.9 g
Salt3.2 g
Iron0.5 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg kokosmel i 1 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

GRILL: Forvarm grillen til høj varme, hvis du skal grille.

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Hak koriander fint.

Halver lime [½ stk, 2P].

Halver spidskål på langs.

Steg spidskål
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg spidskål med salt og peber i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken.

GRILL: Pensl kålen med olivenolie, og krydr med et nip salt. Læg kålen på grillen i 15-17 min, eller indtil den er mør og let forkullet i kanterne. 

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Ay Cajun-ba [1/2 pakke, 2P] og salt.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend fisk, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten. 

GRILL: Pensl fisk med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Grill med skindsiden nedad i 6-8 min, eller indtil skindet slipper let. Vend fisk, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt. 

Lav chimichurri
5

Imens, bland hvidløg, koriander, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], peber og et skvæt limesaft i en lille skål. 

Bland sriracha, mayonnaise, et skvæt limesaft og et skvæt vand i en anden lille skål.

Server
6

Anret kokosris, fisk og spidskål på tallerkener. 

Top spidskål med chimichurri, og drys med chiliflager [½ pakke, 2P].

Server med srirachamayonnaise.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image