Skip to main content
BBQ-stegt svampebowl

BBQ-stegt svampebowl

med basmatiris og friske grøntsager

3.7
(30)

I aften byder vi på skøn vegetarbowl med bbq-smag, som er nem og hurtig at lave. Vi starter med luftige basmatiris, og så bygger vi vores skål med BBQ-stegt portobello, en frisk kålsalat med gulerod og lime, frisk avocado og ananas og syltede løg. Vi topper med yoghurt og forårsløg, og så er maden klar.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

½ stk

Løg

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

½ pose

Kruspersille

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Portobello

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder: Sulfitter, Sennep)

1 stk

Avocado

1 stk

Forårsløg

50 g

Ananas

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Vand* (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)637 kcal
Energi (kJ)2666 kJ
Fedt23.1 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat85 g
Sukker22.8 g
Kostfibre8.9 g
Protein13.5 g
Salt2.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt løg
2

Imens, skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered grøntsager
3

Skær lime i både.

Hak persille [1/2 pose, 2P] fint. 

Bland yoghurt, persille, et skvæt vand og et nip salt og peber i en lille skål. 

Hak svampe groft.

Steg svampe
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe med et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil bløde.

Sænk til middel varme.

Tilsæt BBQ-sauce, Ay Cajun-ba og vand [2 spsk | 4 spsk], og steg videre i 2-3 min.

Lav salat
5

Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Snit forårsløg fint.

Skræl ananas, og skær i små tern.

Bland kålsalat, limesaft og et nip salt og peber i en stor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med svampe, salat, avocado, rødløg og ananas.

Krydr avocado med et nip salt.

Top med yoghurt og forårsløg.

Server med resterende limebåde.