
Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift. Kyllingen marineres i BBQ-sauce og svitses derefter gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, peberfrugt og rødløg.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
600 g
Rodfrugtsmix
300 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder: Sulfitter, Sennep)
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Kruspersille
1 stk
Løg
2 g
Kyllingebouillon
½ dl
Vand (trin 5)

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min. TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads nok.

Skær rødløg i både. Skær peberfrugt i tynde strimler. Hak persille groft.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side.

Overfør kylling, rødløg og peberfrugt til bagepladen med rodfrugter, når der er 15-20 min tilbage. Bag i ovnen i 15-20 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt bouillon [1/2 pakke, 2P], BBQ-sauce og vand* [1/2 dl | 1 dl] til stegepanden, når der er 5 min tilbage, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Krydr med et nip salt* og peber*.

Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. Øs BBQ-sauce over. Top med persille.