topBanner
BBQ-kylling

BBQ-kylling

med ovnbagte rodfrugter & persille

Mør kylling har hovedrollen i denne opskrift. Kyllingen marineres i BBQ-sauce og svitses derefter gylden, inden den bages færdig i ovnen sammen med kartofler, peberfrugt og rødløg.

Tags:Under 600 kcal
Allergener:sennepsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

600 g

Rodfrugtsmix

1 stk

Rødløg

2 g

Kyllingebouillon

1 pose

Kruspersille

1 stk

Rød peberfrugt

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

60 g

BBQ-sauce

(Indeholdersennep, sulfitter)

300 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2349 kJ
Kalorier (kcal)561 kcal
Fedt5 g
Mættet fedt1 g
Kulhydrat86 g
Sukker34 g
Protein45 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min. TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads nok.

2

Skær rødløg i både. Skær peberfrugt i tynde strimler. Hak persille groft.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min på hver side.

4

Overfør kylling, rødløg og peberfrugt til bagepladen med rodfrugter, når der er 15-20 min tilbage. Bag i ovnen i 15-20 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Tilsæt bouillon [1/2 pakke, 2P], BBQ-sauce og vand* [1/2 dl | 1 dl] til stegepanden, når der er 5 min tilbage, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret grøntsager, rodfrugter og kylling på tallerkener. Øs BBQ-sauce over. Top med persille.