Skip to main content
Baconsvøbt svinemørbrad og bearnaisesauce

Baconsvøbt svinemørbrad og bearnaisesauce

med broccolini og trøffelkartofler

4.7
(38)

Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi fylder svinemørbrad med persillesmør, svøber den i bacon, og ovnbager den til perfektion. Skønt tilbehør er kartoffelbåde, som gratineres med ost og toppes med trøffelolie, stegt broccolini med pinjekerner og en cremet bearnaisesauce.

Tags:
Hvedefri
Comfort Food
Allergener:
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

8 ml

Trøffelolie

125 g

Bacon, skiver

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

200 g

Broccolini

1 stk

Bredbladet persille

160 g

Bearnaisesauce

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

2 spsk

Smør til smør

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

2 spsk

Vand til sauce

Energi (kJ)4732 kJ
Kalorier (kcal)1131 kcal
Fedt78 g
Mættet fedt31.4 g
Kulhydrat57 g
Sukker6.9 g
Kostfibre4.9 g
Protein53.4 g
Salt6.9 g
Potassium1150 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag smør ud af køleskabet.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Svøb kød
2

Hak persille og hvidløg fint.

Bland smør, persille, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål, og mos med en gaffel.

Læg hånden fladt på svinemørbrad på et andet skærebræt, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv.

Fyld med persillesmør, og svøb i bacon.

Bag kød
3

Opvarm olivenolie i en stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad i 2 min på hver side, eller indtil brunet, og øverfør til en bageplade med bagepapir.

Drys kartofler med finrevet ost, når de har 15 min tilbage i ovnen.

Bag svinemørbad i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Steg broccolini og pinjekerner
4

Imens, opvarm samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg pinjekerner og broccolini i 4-5 min, eller indtil broccolinien er mør og pinjekernerne gyldne.

Krydr med salt og et nip peber.

Varm bearnaisesauce
5

Imens, bland bearnaisesauce, vand og et nip salt og peber i en lille gryde, og varm op i 1 min.

Top kartofler med trøffelolie lige inden servering.

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

Server
6

Anret svinemørbad på tallerkener.

Top med bearnaisesauce.

Server med kartofler og broccolini.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image