topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk rissalat

Asiatisk rissalat

med rejer & avocado

I aften laver vi en særdeles velsmagende Asiatisk rissalat med masser af farver og smager. Rissalaten indeholder ris, peberfrugt og gulerød, og får ekstra smag af koriander, chili, og en intens dressing med soya og lime. Salaten topper vi med sprøde hvidløgsstegte rejer og cremet avocado.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Krebsdyr
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

2 stk

Gulerod

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Avocado

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

½ stk

Rød chili

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

100 g

Basmatiris

40 g

Sød chilisauce

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)345 kcal
Energi (kJ)1442 kJ
Fedt10.79 g
Mættet fedt2.9 g
Kulhydrat31.85 g
Sukker26.8 g
Protein19.43 g
Salt3.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak peberfrugt og rødløg fint. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Hak koriander groft. Skær lime i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Hak rejer groft på et andet skærebræt.

Lav dressing
3

Bland sojasauce og et skvæt limesaft i en lille skål, og krydr med et nip peber*.

Steg rejer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage. Steg rødløg og rejer i 2-3 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tag panden af varmen, og tilsæt sød chilisauce. Krydr med et nip salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland rissalat
5

Bland ris, peberfrugt, gulerod, halvdelen af koriander og et nip chili i en skål. Tilsæt dressing og rejer, og rør godt rundt. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret rissalat i skåle. Top med avocado. Drys med resterende koriander og chili. Server med resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image