
Asiatisk rissalat
med rejer & avocado
I aften laver vi en særdeles velsmagende Asiatisk rissalat med masser af farver og smager. Rissalaten indeholder ris, peberfrugt og gulerød, og får ekstra smag af koriander, chili, og en intens dressing med soya og lime. Salaten topper vi med sprøde hvidløgsstegte rejer og cremet avocado.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Gulerod
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Avocado
1 pose
Koriander
1 stk
Lime, økologisk
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
100 g
Basmatiris
40 g
Sød chilisauce
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Fremgangsmåde

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak peberfrugt og rødløg fint. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Hak koriander groft. Skær lime i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Hak rejer groft på et andet skærebræt.

Bland sojasauce og et skvæt limesaft i en lille skål, og krydr med et nip peber*.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når risene har 5 min tilbage. Steg rødløg og rejer i 2-3 min, eller indtil gennemstegt. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tag panden af varmen, og tilsæt sød chilisauce. Krydr med et nip salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland ris, peberfrugt, gulerod, halvdelen af koriander og et nip chili i en skål. Tilsæt dressing og rejer, og rør godt rundt. Smag til med salt* og peber*.

Anret rissalat i skåle. Top med avocado. Drys med resterende koriander og chili. Server med resterende limebåde.