Skip to main content
Asiatisk inspireret svine- og kalvekødswok
Asiatisk inspireret svine- og kalvekødswok

Asiatisk inspireret svine- og kalvekødswok

med udonnudler og stegte svampe

4.1
(414)

I aften skal vi lave asiatisk inspireret svine-/kalvekødswok med udonnudler, en ret med masser af smag. Udonnudler kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Vi steger champignon, gulerod og hakket svine-/kalvekød, og krydrer med hvidløg, asiatisk woksauce og sojasauce. Derefter blander vi udonnudler i, og pynter med forårsløg.

Tags:
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sulfitter
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

200 g

Champignon

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

150 g

Udonnudler

(Indeholder: Gluten, Hvede)

250 g

Hakket svine-/kalvekød

½ dåse

Tomatpuré

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sulfitter, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2825 kJ
Kalorier (kcal)675 kcal
Fedt22.4 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat79 g
Sukker19.3 g
Kostfibre7.9 g
Protein40 g
Salt4.7 g
Potassium400 mg
Calcium3 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Steg svampe og gulerod
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak svampe groft.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og gulerod i 3-4 min, eller indtil brunet.

Krydr med et nip salt og peber.

Tilsæt hakket svine-/kalvekød
2

Tilsæt hakket svine-/kalvekød til stegepanden, og steg vidre i 4-5 min, eller indtil brunet. 

Kog nudler
3

Imens, kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde. 

Gem en smule nudelvand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand. 

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Lav wok
4

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og hvidløg til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt nudelvand, sojasauce [1/2 pakke, 2P], asiatisk woksauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt nudler
5

Tilsæt nudler til stegepanden, og vend sammen. 

Snit forårsløg fint. 

Server
6

Anret svine-/kalvekødswok i dybe tallerkener. 

Top med forårsløg.