topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk glaseret laks

Asiatisk glaseret laks

med grøntsagsris & lime

Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg, peberfrugt og lime. Vi pynter den glacerede laks og den lækre rissalat med koriander og persille for ekstra smag og farve!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ketchup

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

4 g

Grøntsagsbouillon

40 g

Sød chilisauce

10 g

Sesamfrø

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

100 g

Vilde basmatiris

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Honning

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)497 kcal
Energi (kJ)2079 kJ
Fedt23.4 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat40.45 g
Sukker33.8 g
Protein29.69 g
Salt4.1 g

Redskaber

Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og ris, og lad simre under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

Bland glace
2

Bland ketchup, sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø til en glace i en lille skål.

Bag laks
3

Smør et ildfast fad med en smule olivenolie*. Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad. Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket). Bag i ovnen i 8-10 min.  VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Forbered grøntsager
4

Snit forårsløg fint. Skræl gulerod, og riv groft. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak koriander fint (gem lidt til anretning). Skær lime i både.

Bland grøntsagsris
5

Tilsæt gulerod, forårsløg, peberfrugt og koriander til gryden med ris. Tilsæt en smule olivenolie* og et skvæt limesaft, og rør godt rundt.

Server
6

Anret ris og laks i dybe tallerkener. Øs overskydende glace over. Top med resterende koriander. Server med limebåde.