Angus Striploin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Angus Striploin

Angus Striploin

med ovnbagte jordskokker, kartoffelmos & østershattesauce

I aften præsenterer vi en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør striploin steak som I steger lige efter jeres ønskemål. Lækkert tilbehør er cremet kartoffelmos, som får ekstra smag af at koges med hvidløg. Vi bager også jordskokker sammen med timian, og blander dem med kørvel. Vi topper herlighederne med en fantastisk østershattesauce.

Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Jordskok

1 stk

Hvidløgsfed

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Timian

300 g

Angus Striploin

100 g

Østershatte

1 pose

Kørvel

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 2)

efter behov

Smør (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3487 kJ
Fedt40.29 g
Mættet fedt19.8 g
Kulhydrat74.09 g
Sukker8.3 g
Protein44.96 g
Salt2.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag jordskokker
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr begge sider med et nip salt*. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] groft. Skrub jordskokker rene, skær i 3 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med timian og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 30-35 min, eller indtil møre. 

Lav kartoffelmos
2

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en stor klat smør*, mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Læg låg på for at holde på varmen.

Hak østershatte
3

Hak østershatte groft.

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når jordskokkerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til et rent skærebræt, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. 

Steg østershatte
5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt en smule olivenolie* og østershatte, og steg i 3-4 min. Skru ned til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde, bouillon, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Hak kørvel fint. Vend færdigbagte jordskokker med kørvel og en smule olivenolie*. 

Server
6

Anret bøffer, kartoffelmos og jordskokker på tallerkener. Server med østershattesauce.