HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAngus Striploin
topBanner
Angus Striploin

Angus Striploin

med ovnbagte jordskokker, kartoffelmos & østershattesauce

Premium

I aften præsenterer vi en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig supermør striploin steak som I steger lige efter jeres ønskemål. Lækkert tilbehør er cremet kartoffelmos, som får ekstra smag af at koges med hvidløg. Vi bager også jordskokker sammen med timian, og blander dem med kørvel. Vi topper herlighederne med en fantastisk østershattesauce.

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Jordskok

1 stk

Hvidløgsfed

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Timian

300 g

Angus Striploin

100 g

Østershatte

1 pose

Kørvel

200 ml

Madlavningsfløde

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 5)

¼ tsk

Salt* (trin 2)

2 spsk

Mælk* (trin 2)

efter behov

Smør* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3486.6736 kJ
Kalorier (kcal)833.335 kcal
Fedt40.2865 g
Mættet fedt19.7 g
Kulhydrat74.0909 g
Sukker8.3 g
Protein44.9585 g
Salt2.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr begge sider med et nip salt*. Hak timian [2 stilke | 4 stilke] groft. Skrub jordskokker rene, skær i 3 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med timian og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 30-35 min, eller indtil møre. 

2

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en stor klat smør*, mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Læg låg på for at holde på varmen.

3

Hak østershatte groft.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når jordskokkerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til et rent skærebræt, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. 

5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt en smule olivenolie* og østershatte, og steg i 3-4 min. Skru ned til middel varme, og tilsæt madlavningsfløde, bouillon, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet. Hak kørvel fint. Vend færdigbagte jordskokker med kørvel og en smule olivenolie*. 

6

Anret bøffer, kartoffelmos og jordskokker på tallerkener. Server med østershattesauce.